Skip to main content

Pro Credit Bank: Δάνεια ύψους μισού δισ. ευρώ σε ελληνικές ΜΜΕ από το 2015 μέχρι σήμερα

Πάνω από το 50% των δανείων στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Δάνεια συνολικού ύψους μισού δισ. ευρώ έχει χορηγήσει στην Ελλάδα η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα Pro Credit Bank, από την ενεργοποίησή της στη χώρα μας το 2015 μέχρι σήμερα, με το 99% του χαρτοφυλακίου της να αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ποσοστό, επίσης, άνω του 50% των εν λόγω δανείων αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις (και φυσικά πρόσωπα) από τη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα επί το πλείστον χορηγήθηκαν επίσης σε πελάτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Πόλο έλξης των ελληνικών ΜΜΕ αποτελούν, σύμφωνα με τη διοίκηση της Τράπεζας, τα ανταγωνιστικά επιτόκια της, τόσο στις χορηγήσεις δανείων, όσο και στα καταθετικά της προϊόντα.

4.000 επιχειρήσεις

Οι πελάτες της Pro Credit Bank στην Ελλάδα, όπως τόνισαν σχετικά ο πρόεδρος της τράπεζας, Petar Slavov και η γενική διευθύντρια Θεσσαλονίκης, Αγγελική Αρβανίτη, σε δείπνο γνωριμίας με δημοσιογράφους ενόψει της εκδήλωσης που διοργανώνει η Τράπεζα αύριο στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, ξεπερνούν τις 4.000 επιχειρήσεις και οι καταθέσεις τα 200 εκατ. ευρώ. Η Pro Credit Bank διαθέτει ένα φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα, το οποίο εδρεύει στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και η διοίκησή της πραγματοποιεί τακτικά road shows σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 23 Μαΐου, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Δεξοτήτων DT&S – CISCO, στις 6 μ.μ., με στόχο την προσέλκυση πρόσθετων πελατών από την ελληνική εξαγωγική επιχειρηματική κοινότητα.