Skip to main content

Εξαγορά της LSTech από την Austriacard Holdings – Επέκταση σε τεχνολογία αιχμής

Πηγή φωτ. www.austriacard.com

H αποτίμηση της επιχείρησης ανέρχεται στα 1,6 εκατ. ευρώ - Η LSTech δραστηριοποιείται στον τομέα research and data analytics

Έντονη κινητικότητα τόσο σε επιχειρηματικό, αλλά και χρηματιστηριακό επίπεδο δείχνει η Austriacard Holdings. Η εταιρεία που ακολουθεί στρατηγική εξωστρέφειας, προχώρησε σε νέα επένδυση που αφορά την εξαγορά του 100% της LSTech, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια εξαγορά σε διεθνές περιβάλλον, αλλά με έντονο ελληνικό χρώμα και με στόχο από την πλευρά της Austriacard Holdings την απόκτηση σύγχρονης τεχνολογίας, μιας και η LSTech δραστηριοποιείται στον τομέα research and data analytics. H αποτίμηση της επιχείρησης ανέρχεται στα 1,6 εκατ. ευρώ και, όπως σημειώνει η Austriacard Holdings, η στρατηγική αυτή κίνηση ενισχύει τη δέσμευση της να παρέχει λύσεις τεχνολογικής αιχμής στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Η LSTech ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα σε μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να εκμεταλλευτούν το πραγματικό δυναμικό των δεδομένων τους. Η τεχνογνωσία της έγκειται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση πολύπλοκων δεδομένων, και την μετατροπή τους σε σαφείς, αξιοποιήσιμες πληροφορίες που οδηγούν σε έξυπνη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Η εστίαση της LSTech σε λύσεις data analytics στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε συνδυασμό με την εξειδίκευσή της σε bigdata, artificial intelligence (AI) και machine learning, την καθιστά ιδανική προσθήκη, σύμφωνη με τη στρατηγική ανάπτυξης της ACAG.

Οι δραστηριότητες της LSTech εκτείνονται, πέραν των εμπορικών εφαρμογών, και σε ενεργό συμμετοχή σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους δημόσιους φορείς, που της επιτρέπουν να αποκτά τεχνογνωσία και να αξιοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως generative AI, privacy preserving analytics, large language models. Όπως δήλωσε ο Μανώλης Κόντος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Austriacard Holdings, «αυτή η εξαγορά υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευσή μας για επέκταση των λύσεων που βασίζονται στην τεχνολογία. Η υψηλής εξειδίκευσης ομάδα μηχανικών και επιστημόνων δεδομένων της LSTech θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των προσφερόμενων λύσεων της ACAG. Μαζί, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα έργα big data, AI και machine learning, αξιοποιώντας μαθηματικά μοντέλα αιχμής και λύσεις enterprise grade».

Nα σημειωθεί ότι η Αustriacard Holdings από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς προχώρησε στην αναδιοργάνωση των τομέων δραστηριότητας της, και οργανώθηκε κατά γεωγραφικές περιοχές, διευκολύνοντας έτσι την ταχύτερη επέκταση της σε νέες αγορές, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις σταυροειδείς πωλήσεις αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ταυτόχρονα με την παρουσία της σε δύο Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης. Τη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης σύμφωνα με τα οποία σημείωσε πολύ ισχυρές επιδόσεις στην Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη, όπου τα προσαρμοσμένα Έσοδα αυξήθηκαν κατά 35,2% και το προσαρμοσμένο EBITDA κατά 166,8%. Στη Δυτική Ευρώπη, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Αμερική, τα προσαρμοσμένα Έσοδα παρέμειναν αμετάβλητα. Η αγορά των ΗΠΑ παραμένει προτεραιότητα για τον Όμιλο και αναμένει ισχυρή συνεισφορά της τα επόμενα χρόνια. Στην γεωγραφική περιοχή Τουρκίας, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, τα προσαρμοσμένα Έσοδα μειώθηκαν κατά 3,0% λόγω της σύγκρισης με τα αποτελέσματα του 2022 που συμπεριλάμβαναν την επίδραση των εκλογών στην Κένυα.