Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά 4ετίας της Alpha, τα πακέτα στην ΕΤΕ και ο καταλύτης του ΑΔΜΗΕ

EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

«Αντεπίθεση»: Σε εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται η «αντεπίθεση» της Alpha Bank, η οποία απέχει ελάχιστα από τα υψηλά 4ετίας του 1,79 ευρώ. Η μετοχή «τρέχει» ένα μίνι – ράλι της τάξης του 10% στο τελευταίο 30ήμερο, σε μια προσπάθεια «γεφύρωσης» της απόστασης έναντι των υπόλοιπων τραπεζών. Το αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή της αξία να έχει βελτιωθεί στα 4,1 δισ. ευρώ.

Μπαράζ: Μεγάλα πακέτα «πέρασαν» στην Εθνική κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α., εκτοξεύοντας τον συνολικό τζίρο της τράπεζας σε άνω των 50 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν πέντε προσυμφωνημένες συναλλαγές, συνολικού ύψους 35,8 εκατ. ευρώ. Το εύρος των αγοραπωλησιών κυμάνθηκε από 8,44 έως 8,54 ευρώ, με το μεγαλύτερο πακέτο να αφορά 22,9 εκατ. ευρώ και 2,69 εκατ. τεμάχια.

Καταλύτης: Πολύ κοντά στο να βάλει «φρένο» στη συσσώρευση των τελευταίων μηνών φαίνεται ότι βρίσκεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία ετοιμάζεται να επιστρέψει άνω των 2,3 ευρώ. Ρόλο καταλύτη διαδραματίζει το έμπρακτο αμερικανικό ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Επόμενο σημείο αντίστασης για τη μετοχή είναι τα 2,4 ευρώ, τα οποία αποτελούν υψηλό 2ετίας.

«Άντεξε»: Αισθητά μικρότερη του φετινού μερίσματος (0,33 ευρώ) αποδείχθηκε η χθεσινή πτώση για τη μετοχή του ΔΑΑ, η οποία έκλεισε με απώλειες 2,4% ή 0,20 ευρώ, παρά την αποκοπή του δικαιώματος για την επικείμενη χρηματική διανομή. Σίγουρα, οι διαδοχικές αγορές μετοχών από τον CEO βοήθησαν στην άμβλυνση των ρευστοποιήσεων. Στο όριο των 2,5 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)