Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά 4ετίας της Coca Cola και οι «αντοχές» της Aegean

Nikos Libertas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Περιθώριο 25%: Στα 48,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, η οποία δίνει ένα περιθώριο ανόδου 25% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η υψηλότερη τιμή (44,5 ευρώ η προηγούμενη εκτίμηση) εδράζεται στο διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης ΑΠΕ, καθώς και στη μεγάλη ορατότητα της κερδοφορίας. Σήμερα, η αξία της εισηγμένης ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ.

12 δισ. ευρώ: Έτοιμη να διασπάσει τις αντιστάσεις των 32,8 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι η μετοχή της Coca – Cola. Μετά την αναρρίχηση άνω των 30 ευρώ, η εισηγμένη φαίνεται ότι έχει πάρει… φόρα, με κέρδη 24% μέσα στο 2024 και 13% μέσα στο 30ήμερο. Άνω των 12 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο ταμπλό.

Φρένο: Μόλις τρεις αρνητικές συνεδριάσεις, από τις 19 Απριλίου έως και σήμερα, μετρά η μετοχή της Cenergy, η οποία χθες προσπάθησε να αφομοιώσει τα ιστορικά υψηλά (8,7%), «φρενάροντας» το εν εξελίξει ράλι. Ανεξαρτήτως αυτού, η φετινή άνοδος της εισηγμένης υπολογίζεται σε σχεδόν +20%, κάτι το οποίο έχει ανεβάσει τη χρηματιστηριακή της αξίας στο 1,62 δισ. ευρώ.

«Άντεξε»: Χωρίς να χάσει σημαντικό έδαφος ολοκληρώθηκε για τη μετοχή της Aegean Airlines η αποκοπή του δικαιώματος στο φετινό μέρισμα. Ενώ το ύψος της επιβράβευσης ανέρχεται σε 0,75 ευρώ, η πτώση στο ταμπλό διαμορφώθηκε σε μόλις 0,39 ευρώ. Κάπως έτσι, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης διατηρήθηκε άνω του 1,1 δισ. ευρώ. Την προσεχή Παρασκευή, στο μεταξύ, η διοίκηση θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)