Skip to main content

Κοκορότσικος: Ο ιδρυτής της «hot» εισηγμένης με ράλι 115%

Επί προσωπικού: Ο CEO της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. βρίσκεται σε επαφές για κάποιο πιθανό deal

Για ένα από τα πλέον υψηλά περιθώρια κερδοφορίας σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό μπορεί να υπερηφανεύεται ο Πάρις Κοκορότσικος, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., η οποία είναι εισηγμένη στη Λεωφόρο Αθηνών από το 2002 και δραστηριοποιείται στους κλάδους της καινοτομίας, της «πράσινης» ανάπτυξης και της τεχνολογίας. Δηλαδή σε ό,τι πιο… hot υπάρχει αυτήν την στιγμή στην οικονομία.

Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές, οι οποίοι είδαν τα περιθώρια κερδοφορίας να ξεπερνούν το 40%, δεδομένου ότι ο τζίρος ανήλθε σε 5,071 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη εκτοξεύθηκαν στα 2,1 εκατ. ευρώ. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι, δε, τα περιθώρια στα αποτελέσματα EBITDA, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 54%.

Ο Ιταλός που κάνει άνω-κάτω τη δημόσια πρόταση στην EpsilonNet

Πιθανό deal;

Και μπορεί η χρηματιστηριακή αξία της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. να υπερβαίνει μετά βίας τα 20 εκατ. ευρώ, ευρισκόμενη στα χαμηλά «καταστρώματα» του Χ.Α., αλλά το εξαιρετικό περιθώριο κέρδους, αν μη τι άλλο, έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν ανοίξει έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάρι Κοκορότσικο. Μην ξεχνάμε ότι ο τελευταίος ελέγχει το 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Ποσοστό 9,7% κατέχει και ο έτερος ιδρυτής της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., Στάθης Ταυρίδης.

Για διερευνητικές συζητήσεις/επαφές κάνει λόγο και η ίδια η διοίκηση, η οποία σπεύδει να διευκρινίσει ότι στόχος είναι η αύξηση και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, με αντικείμενα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ας σημειωθεί ότι το τρέχον ανεκτέλεστο έργων της εισηγμένης ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία για τη χρήση του 2023.

Ανάμεσα στους πελάτες του κ. Κοκορότσικου, ο οποίος πέραν όλων των άλλων είναι και Διδάκτωρ στο Τμήμα Μηχανικών του Αριστοτέλειου, μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε την Κομισιόν, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη, το υπουργείο Εξωτερικό της Ελλάδας, αλλά και αρκετές ιδιωτικές εταιρείες. Σ’ όλα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και το «φιλέτο» ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, αξίας τουλάχιστον 5,1 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο για πώληση.

Ράλι 115%

Εύλογα, όλα τα παραπάνω έχουν ήδη αρχίσει να αποτυπώνονται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, όπου η αξία της μετοχής έχει υπερδιπλασιαστεί στο τελευταίο 12μηνο (+115%), ενώ μόνο μέσα στο προηγούμενο 30ήμερο αυξήθηκε κατά επιπλέον +15%. Μην ξεχνάμε δε, ότι μέσα στην εβδομάδα, ξένοι επενδυτές φαίνεται να απέκτησαν το 2% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω δύο πακέτων, συνολικής αξίας 363.000 ευρώ.

Χρηματιστήριο: «Double score» για την ΕΝ.Α. με αποδόσεις έως 262%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)