Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Tα ρεκόρ στην ΕΤΕ, η διόρθωση στην Titan και τα πακέτα στους Ευρωσύμβουλους

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Νέα ρεκόρ: Σε νέα υψηλά 8,5 ετών βρίσκεται πλέον η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία «έπιασε» και τα 8,16 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι η μεταβολή στο 2024 να αγγίζει το +30% και η χρηματιστηριακή αξία να φλερτάρει εκ νέου με το ορόσημο των 7,5 δισ. ευρώ. Σε συνδυασμό, δε, με τη χθεσινή πτώση της Eurobank, η απόσταση των δύο τραπεζών έχει κλείσει σε λιγότερα από 60 εκατ. ευρώ.

Διόρθωση: Τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Αύγουστο εμφάνισε χθες η μετοχή της Titan Cement, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αφομοιώσουν τα ισχυρά κέρδη της τελευταίας περιόδου. Η εισηγμένη αναδιπλώθηκε κατά τουλάχιστον 3,8%, βάζοντας «φρένο» στο φετινό ράλι. Παρ’ όλα αυτά, ουδείς μπορεί να έχει παράπονο από τη μετοχή, η οποία εξακολουθεί να κερδίζει 40% μέσα στο 2024 και 90% μέσα στο 12μηνο, φθάνοντας σε κεφαλαιοποίηση έως το ορόσημο των 2,5 δισ. ευρώ.

Α’ τρίμηνο: Στις 28 Μαΐου πρόκειται να δημοσιευθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil για το α’ τρίμηνο του 2024, με το ενδιαφέρον να εστιάζει στα περιθώρια διύλισης, τα οποία συνιστούν το «κλειδί» για την κερδοφορία του Ομίλου. Πάντως, η μετοχή εξακολουθεί να φιγουράρει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, απέχοντας ελάχιστα από το ρεκόρ των 28 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση, δε, ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Πακέτα: Έντονη κινητικότητα επικρατεί στη μετοχή της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., καθώς χθες «πέρασαν» δύο πακέτα συνολικής αξίας 362.450 ευρώ. Οι συναλλαγές αφορούσαν περίπου του 2% του μετοχικού κεφαλαίου και πραγματοποιήθηκαν με μικρό discount. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της διοίκησης να απονείμει στην Eurobank Equities την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)