Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η βουτιά 10% στην Q&R και τα νέα «ψώνια» στην Dimand

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Νωρίτερα: Τρεις ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ για το α’ τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο ημερολόγιο, η ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου (αντί της 23ης Μαΐου), μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

«Ψώνια»: Στην απόκτηση επιπλέον μετοχών της Dimand προχώρησε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος την τελευταία ημέρα του Απριλίου απέκτησε 2.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων ελέγχει σχεδόν το 55% του μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας ως «συμπαίχτη» την οικογένεια Λάτση, η οποία διατηρεί μερίδιο 5,3%.

Αναβολή: Σε τεχνικούς λόγους αποδίδει η διοίκηση της Fieratex τη μη δημοσίευση των οικονομικών μεγεθών του 2023 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Σύμφωνα με την οικογένεια Ανεζουλάκη, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων. Πάντως, η εικόνα της εταιρείας στο ταμπλό δεν είναι ενθαρρυντική, με τις απώλειες στο 12μηνο να ξεπερνούν το -12% και στο 2024 το -5%

Βουτιά 10%: Με ένα διήμερο απωλειών, οι οποίες άγγιξαν το -10%, αντέδρασαν οι επενδυτές στην πρόθεση της Q&R να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 30,1 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι από τα υψηλά 20ετίας του 1,4 ευρώ, η μετοχή οπισθοχώρησε κάτω του 1,3 ευρώ μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις. Άλλωστε, το απαιτούμενο ποσό της ΑΜΚ θεωρείται αρκετά υψηλό για μια εισηγμένη, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 35 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: Η ώρα των αλλαγών – Τα φαβορί για… άνοδο στα blue chips

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)