Skip to main content

Epsilon Net: Φεύγει από το Χρηματιστήριο – Συνασπισμός δυνάμεων General Atlantic, ΕΤΕ και Ιωάννη Μίχου

Πρόθεση του βασικού μετόχου και ιδρυτή Ιωάννη Μίχου είναι να διατηρήσει το ποσοστό του στην εταιρεία

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο βασικός της μέτοχος της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος, ο οποίος κατέχει το 55,42%, η Εθνική Τράπεζα με 7,5% και ο όμιλος General Atlantic, προκειμένου η θυγατρική του τελευταίου, Bidco, να επιδιώξει να αποκτήσει τις μετοχές της μειοψηφίας της εισηγμένης.

Θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η έξοδος της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο. Πρόθεση του βασικού μετόχου και ιδρυτή Ιωάννη Μίχου είναι να διατηρήσει το ποσοστό του στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Epsilon Net γνωστοποίησε ότι υπογράφηκε συμφωνία στις 25 Απριλίου 2024 μεταξύ της General Atlantic Ginger BV, του Ιωάννη Μίχου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη ΑΕ, (Bidco), δυνάμει της οποίας, τα μέρη αποφάσισαν να ενεργούν από κοινού προκειμένου να αποκτήσουν μέσω της Bidco, όλες τις μετοχές και τα δικαιώματα ψήφου της Epsilon Net που δεν κατέχονται ήδη από αυτά, υποβάλλοντας υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Epsilon: Σε διαπραγματεύσεις για στρατηγική συνεργασία με ξένο επενδυτή

Σημειώνεται ότι η GA και η Bidco δεν κατέχουν άμεσα ή/και έμμεσα μετοχές ούτε δικαιώματα ψήφου της Epsilon Net, ο Ιδρυτής κατέχει άμεσα το 55,42% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και η ΕΤΕ κατέχει άμεσα το 7,50% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Λόγω της υπογραφής της συμφωνίας, η GA μέσω της Bidco, ο ιδρυτής Ιωάννης Μίχος και η ΕΤΕ θεωρούνται συντονισμένα μέρη, υπό την έννοια του άρθρου 2(ε) του Νόμου 3461/2006 και του άρθρου 10(α) του Νόμου 3556/2007, αναφορικά με την άσκηση συνολικών δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν σε 34.100.000 μετοχές που κατέχονται άμεσα από δύο από τα συντονισμένα μέρη, όπως αναφέρονται ανωτέρω, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 62,92% του συνολικού αριθμού μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η Bidco είναι 100% θυγατρική της GA, η οποία με τη σειρά της είναι 100% ελεγχόμενη από την General Atlantic Coöperatief UA. Η τελευταία ελέγχεται από σειρά ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και οντοτήτων, οι οποίες εδρεύουν στο Λουξεμβούργο, στις Βερμούδες και στις Ηνωμένες Πολιτείες.