Skip to main content

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά 24 ετών στην ΕΚΤΕΡ, η «φθηνή» Flexopack και η ενημέρωση με… διάλειμμα στην ΑΒΑΞ

Nikos Libertas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Πτώση 2%: Ένα διήμερο πτωτικό σερί έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία εμφανίζει απώλειες της τάξης του 2%, διορθώνοντας από τα πρόσφατα υψηλά των τελευταίων 24 ετών (16,6 ευρώ). Άλλωστε, σε επίπεδο 2024, η μετοχή εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη 23%, ενώ η μεταβολή στο 12μηνο αγγίζει το +33%. Φυσικά, όλη η επενδυτική κοινότητα περιμένει να μάθει τις εξελίξεις με τη συμμετοχή στην Τέρνα Ενεργειακή.

Υψηλά 24 ετών: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000 φιγουράρει η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία ξεπερνά τα 4,5 ευρώ, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 51,3 εκατ. ευρώ. Οπωσδήποτε, η εντυπωσιακή βελτίωση της κερδοφορίας το 2023, σε συνδυασμό με το υψηλό ανεκτέλεστο, παρέχουν την κατάλληλη ώθηση στη μετοχή, η οποία με βάση το P/E παραμένει αρκετά ελκυστική.

«Φθηνή»: Με την καλύτερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο του 2023 υποδέχθηκαν οι επενδυτές τα οικονομικά αποτελέσματα της Flexopack, η οποία πλέον διαπραγματεύεται πολύ κοντά στα φετινά υψηλά (8,6 ευρώ). Η κεφαλαιοποίηση, μάλιστα, βρίσκεται στις παρυφές του ψυχολογικού ορίου των 100 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενώ τα περιθώρια ανόδου παραμένουν υψηλά, δεδομένων των ελκυστικών δεικτών P/E (6,7x) και P/BV (0,8x).

Κόβει μέρισμα: Τη διανομή μερίσματος επιβεβαιώνει η διοίκηση της ΑΒΑΞ για το 2024, με την αποκοπή να είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιουλίου. Όσον αφορά τα μεγέθη του 2023, τα οποία θα κρίνουν και το ύψος της φετινής επιβράβευσης, θα δημοσιευθούν στις 29 Απριλίου, με την ενημέρωση των αναλυτών να ακολουθεί με… διάλειμμα αρκετών ημερών (14 Μαΐου).

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)