Skip to main content

Αναβαθμισμένη και ακολουθώντας τα…βήματα της Βαρκελώνης ανοίγει πύλες αύριο στη ΔΕΘ η 4η BEYOND

275 εκθέτες, AI Forum, Technology Forum, Β2Β Matchmaking Event

Αναβαθμισμένη και πραγματικά διεθνής ανοίγει τις πύλες της αύριο στη Θεσσαλονίκη η 4η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND, με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 22 χώρες, πλήθος συνεδρίων με συνολικά 440 ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό και Β2Β Matchmaking Event με πάνω από 500 επιχειρηματικά ραντεβού.

Δεκάδες είναι οι συνεδριακές και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την 4η BEYOND, με την Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο τόσο του AI Forum την Παρασκευή όσο και του Technology Forum αύριο, Πέμπτη, ενώ το «παρών» δίνει και η Sophia the Robot, το πιο γνωστό ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο στο Περίπτερο της Περιφέrειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα φωτογραφηθεί με τους επισκέπτες.

Στην BEYOND, που θα εγκαινιαστεί αύριο, στις 7 μ.μ., από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, συμμετέχουν επίσης δέκα υπουργοί από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, εκκινώντας από τη Θεσσαλονίκη έναν διάλογο για θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού και για την περιφερειακή ψηφιακή ανάπτυξη. Παράλληλα, προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο διευθυντής Υπολογιστικών Συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab, δρ Μιχάλης Μπλέτσας, διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, ο επιχειρηματίας, μέντορας και επιχειρηματικός άγγελος της Silicon Valley, Τόλι Λέριος και ο Άλβιν Γκρέιλιν, πρώην πρόεδρος του κολοσσού της HTC (2016-2023) και νυν παγκόσμιος αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της 4ης BEYOND ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι στόχος είναι να αποκτήσει η BEYOND στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ανάλογη δυναμική και διεθνή απήχηση με την αντίστοιχη Έκθεση ΜWC της Βαρκελώνης, όπως και την ανάγκη ανάδειξης της Πληροφορικής σε στρατηγικό κλάδο για τη χώρα μας και σε «νέο Τουρισμό» για τη χώρα. «Έλειπε ένα γεγονός- “πλατφόρμα” για την επικοινωνία όλων των παικτών του χώρου, στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αυτό το γεγονός είναι η Beyond» πρόσθεσε ο κ.Τζήκας, ενώ επικαλούμενος παλαιότερη μελέτη επισήμανε πως οι ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας στην Ελλάδα εκτιμώνται σήμερα σε περίπου 160.000 και υπάρχει ένα κενό προσφοράς / ζήτησης σε επαγγελματίες του χώρου, το οποίο υπολογίζεται πως θα φτάσει στα 7.000- 7.500 άτομα ετησίως, κατά την περίοδο μέχρι το 2030.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε ότι η Έκθεση, που καλύπτει τα περίπτερα 13, 14 και 15 και επεκτείνεται με εκδηλώσεις και στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», υπερβαίνει τις προσδοκίες των διοργανωτών και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα και μεγαλώνει το αποτύπωμά της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Περαιτέρω, όπως επισήμανε η product manager της έκθεσης, Σέβη Καφφά, έγινε εκστρατεία προβολής της έκθεσης σε διάφορες χώρες της περιοχής, η οποία απέδωσε τους πρώτους καρπούς, αφού μόνο από τη Βουλγαρία συμμετέχουν φέτος περίπου 30 επιχειρήσεις.

Στην BEYOND συμμετέχουν φέτος το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΑΑΔΕ, το ΕΒΕΑ, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, με συμμετοχές όπως αυτές του ΕΚΕΤΑ, του ΑΠΘ, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του City College. Μάλιστα, η BEYOND δίνει free pass στους φοιτητές.

Αύριο και μεθαύριο (25 και 26 Απριλίου) θα πραγματοποιηθεί, επίσης, το Matchmaking Event του ΣΒΕ και του Enterprise Europe Network με πάνω από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και από 8 ξένες χώρες, όπου τα προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού υπερβαίνουν τα 500. Επίσης, στις 27 Απριλίου η ΔΥΠΑ διοργανώνει Ημέρα Καριέρας με 41 επιχειρήσεις αμιγώς τεχνολογικές.

Εύσημα

Στη φετινή BEYOND οι επισκέπτες – στελέχη επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών – θα βρουν όλες τις απαντήσεις στο πώς θα μετασχηματιστούν ψηφιακά και πώς θα είναι ανταγωνιστικοί, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Be-Best, Βαγγέλη Χαραλάμπους.

Αλλάζουν τόσο τα ποιοτικά όσο και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της BEYOND, ενώ πλέον η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης στηρίζει την έκθεση και παγκόσμιοι διαμορφωτές των τάσεων του κλάδου θα είναι εδώ, τόνισε με τη σειρά του στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο ιδρυτής της Industry Disruptors Game Changers, Μιχάλης Στάγκος.

Για έναν κορυφαίο σύγχρονο θεσμό καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαος Τζόλλας, αναφερόμενος στη BEYOND, την οποία χαρακτήρισε Έκθεση-σταθμό για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Sophia στο σταντ της Περιφέρειας.

Στις τρεις ενότητες του 11ου Technology Forum, που θα διοργανωθεί στις 25 Απριλίου στο πλαίσιο της BEYOND, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπός του, Κοσμάς Βάμβαλης, υπογραμμίζοντας την ενότητα των keynote speakers, την ενότητα με τα δύο στρογγυλά τραπέζια με 11 επικεφαλής φορέων της περιοχής και την ενότητα των Innovation Challenges που έχουν τεθεί από δέκα εταιρείες.

Εντυπωσιασμένος από τη φετινή BEYOND δήλωσε από την πλευρά του o Toli Lerios, εκ των στυλοβατών του Technology Forum, με μακρά εμπειρία στον επιχειρηματικό στίβο και πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Πληροφορικής.