Skip to main content

ΣΕΒ: Πρώτη κάλπη στα 119 χρόνια δράσης

Υποψήφιοι για την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και η Ιουλία Τσέτη

Σε εκλογές για πρώτη φορά στα 119 χρόνια της ιστορίας του οδηγείται ο ΣΕΒ, μετά την απόφαση να μη διεκδικήσει τρίτη θητεία ο σημερινός πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της Bespoke SGA, ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του στις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη φετινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 19 Ιουνίου. Μία απόφαση ειλημμένη εδώ και καιρό, που όμως περίμενε την επίσημη γνωστοποίηση των προθέσεων του κ. Παπαλεξόπουλου ενώπιον του Συμβουλίου του Συνδέσμου, προχθές το βράδυ.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος – CEO Bespoke

Αντίθετα η Ιουλία Τσέτη επέλεξε τον Συνέδριο του ΠΣΕ στις αρχές Απριλίου, όπου και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΒ.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Συνδέσμου ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η απόφασή μου αυτή έρχεται σε συνέχεια της δραστηριοποίησής μου επί 21 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, εκ των οποίων τα 10 τελευταία από τη θέση του αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τα εργασιακά.

Η ενεργειακή κρίση και η πράσινη μετάβαση, η συνεχής μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, οι τιμές πρώτων υλών, η διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, η τεχνολογική εξέλιξη και ταυτόχρονα η έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλά και η προάσπιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, σε μια νέα, διαρκώς ευμετάβλητη πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ιουλία Τσέτη, διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέλθει ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ στις αρχές του μήνα και έκτοτε επιχειρεί να χτίσει προφίλ δυναμικής διεκδικήτριας.

Σε αυτή την ιδιαίτερη ιστορική συγκυρία για τον ΣΕΒ ο κ. Παπαλεξόπουλος έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλους με δήλωσή του: «Βασιζόμενος σε αξίες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον τρόπο λειτουργίας του, όπως τη συνεννόηση και τη σύνθεση απόψεων, ο ΣΕΒ χρειάζεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις του ενωμένες και με τις συλλογικές επιδιώξεις πολύ πιο πάνω από τις προσωπικές».