Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: «Βλέπει» ξανά τα ρεκόρ η Mytilineos, πτώση 6μήνου στην ΤτΕ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Υψηλό μήνα: Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα βρίσκεται πλέον η μετοχή της Mytilineos, η οποία έχει σχεδόν μηδενίσει τις απώλειες μέσα στο 2024. Το αποτέλεσμα είναι η εισηγμένη να απέχει μόλις 7% από τα ιστορικά υψηλά των 39,5 ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω η κεφαλαιοποίηση έχει ξεκολλήσει από το όριο των 5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας πλέον τα 5,2 δισ. ευρώ. Σίγουρα η προοπτική του Λονδίνου αλλάζει σημαντικά το status της εταιρείας του κ. Μυτιληναίου.

Πτώση 6μηνου: Τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες (-4%) από τον Οκτώβριο του 2023 εμφάνισε χθες η μετοχή της ΤτΕ, η οποία αναδιπλώθηκε στα 14,4 ευρώ (χαμηλό περίπου δύο μηνών). Η πτώση αποδίδεται στην αποκοπή του μερίσματος (0,672 ευρώ/μετοχή), η πληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει την αμέσως επόμενη εβδομάδα -και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου.

Ράλι 5%: Με ένα ράλι άνω του 5% στο τελευταίο διήμερο, η μετοχή της Lamda Development δείχνει να αφήνει πίσω τα χαμηλά έτους των 6,1 – 6,2 ευρώ και να θέτει τις βάσεις επαναπροσέγγισης των φετινών υψηλών των 7,3 ευρώ, από τα οποία απέχει περίπου 10%. Αναμφίβολα, τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη του 2023 έχουν βελτιώσει την ψυχολογία των επενδυτών, με τη χρηματιστηριακή αξία να ανακάμπτει κοντά στο 1,2 δισ. ευρώ.

Κέρδη 2μήνου: Ικανοποίηση εκφράζουν οι επενδυτές για το υψηλό φετινό μέρισμα της Jumbo, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη μετοχή να καταγράφει τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τις 19 Φεβρουαρίου. Ο τζίρος, μάλιστα, ξεπέρασε τα 19 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας στην κεφαλαιοποίηση να «πιάσει» τα 3,6 δισ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)