Skip to main content

Χ. Μαυριδόπουλος στο Naftemporiki TV: H Λέσχη της Ρώμης επικεντρώνεται στην ανάγκη για μια νέα οικονομία

Ο πρόεδρος Ελληνικού Παραρτήματος Λέσχης της Ρώμης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την ιστορία και τους στόχους της Λέσχης της Ρώμης και του ελληνικού παραρτήματός της μίλησε στην εκπομπή «120 markets» και στον Ανέστη Ντόκα, ο Χαράλαμπος Μαυριδόπουλος πρόεδρος Ελληνικού Παραρτήματος Λέσχης της Ρώμης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυριδόπουλος, ανέφερε ότι «σκοπός της Λέσχης της Ρώμης είναι να ευαισθητοποιήσει και να γνωστοποιήσει τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και να προτείνει και προωθήσει λύσεις μέσα από επιστημονικές αναλύσεις, επικοινωνία και άμεση συνεργασία με τους Θεσμούς».

«Σήμερα η Λέσχη της Ρώμης επικεντρώνεται στην ανάγκη για μια νέα οικονομία, που δεν θα υποβαθμίζει τους φυσικούς μας πόρους και θα παρέχει σημαντικές θέσεις εργασίας και επαρκές εισόδημα για όλους τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Χαράλαμπος Μαυριδόπουλος αναφορικά με το 1ο Διεθνές Forum Βιώσιμης Ανάπτυξης που διοργανώνεται το Σάββατο 20 Απριλίου, δήλωσε ότι «στόχος είναι το “Διεθνές Forum Βιώσιμης Ανάπτυξης” να καθιερωθεί και να αποτελέσει για τη χώρα μας μια διεθνή εκδήλωση ορόσημο. Μια εκδήλωση όπου θα αναλύονται οι τάσεις και εξελίξεις για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι στόχοι που έχουν τεθεί για μετριασμό των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, η πρόοδος προς μια νεα κυκλική οικονομία, προς νεα ενεργειακά και κοινωνικά πρότυπα. Στην εκδήλωση θα καθιερωθούν τα διεθνή βραβεία “Αγνη Βλαβιανού».