Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «προσγείωση» του Αεροδρομίου και το περιθώριο +36% στη Mytilineos

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Περιθώριο για +36%: Νέα τιμή – στόχο, μετά το deal με τη ΔΕΗ, δίνει στη μετοχή της Mytilineos η Eurobank Equities, η οποία ανεβάζει τον πήχη στα 48,4 ευρώ από 45,2 ευρώ προηγουμένως. Μάλιστα, ο αναλυτής της χρηματιστηριακής διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές του 2024. Σύμφωνα με το report, το περιθώριο ανόδου υπολογίζεται σε τουλάχιστον 36%, με τα λειτουργικά κέρδη να εκτιμώνται σε 1,1 δισ. ευρώ για φέτος.

Προσγείωση: Κάτω της τιμής διάθεσης των 8,20 ευρώ βρίσκεται πλέον η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οποία απέχει σχεδόν 15% από τα φετινά υψηλά των 9,5 ευρώ. Βέβαια, η χρηματιστηριακή ιστορία του ΔΑΑ είναι αρκετά σύντομη, καθώς η εταιρεία εισήχθη στο Χ.Α. μόλις τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτήν την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος» κυμαίνεται στα 2,4 δισ. ευρώ.

Α’ Τρίμηνο: Στις 14 Μαΐου θα δημοσιεύσει η διοίκηση του ΟΤΕ τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου, δηλαδή λίγες εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη αλλαγή σκυτάλης στη θέση του CEO. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια τακτική Γ.Σ. είναι δρομολογημένη για τις 28 Ιουνίου, όταν και αναμένεται το κύκνειο άσμα του επί σχεδόν μία 15ετία διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ.

Επιστροφή κεφαλαίου: Τα σενάρια για επιστροφή κεφαλαίου επιβεβαιώνει η διοίκηση της Ελλάκτωρ, η οποία προανήγγειλε επισήμως την υποβολή πρότασης προς τη Γ.Σ. για την επιβράβευση των μετόχων. Άλλωστε, το ταμείο της εισηγμένης είναι γεμάτο μετά τις διαδοχικές πωλήσεις των ΑΚΤΩΡ και Anemos. Όσον αφορά τα μεγέθη του 2023, η δημοσιοποίησή τους ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη (18 Απριλίου), μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)