Skip to main content

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Η Sky Express σκοπεύει να το μετατρέψει σε αεροπορικό hub

Προγραμματίζεται πρωινή διασύνδεση Ηρακλείου-Αθήνας ώστε να διευκολύνεται η μετεπιβίβαση προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Αεροπορικό hub στοχεύει να μετατρέψει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη με ένα εκτεταμένο δίκτυο 28 διεθνών προορισμών σε 11 χώρες, η  SKY express.

Η εταιρία εγκαινιάζει από 16 Μαίου την απευθείας σύνδεση του Ηρακλείου με τη Λάρνακα, με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα.

Ήδη η εταιρία συνδέει πέραν της Κύπρου, το Ηράκλειο με Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία και Μολδαβία-  που διαρκώς το ενισχύει.

Ειδικότερα, το αναβαθμισμένο πτητικό πρόγραμμα της SKY express με βάση το Ηράκλειο διαμορφώνεται πλέον με έως και πέντε καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο προς/από Αθήνα, καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο προς/από Θεσσαλονίκη, καθημερινές πτήσεις προς/από Ρόδο, τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς /από Λάρνακα, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από τον Νέο Αγχίαλο, τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς/από Βρυξέλλες, τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς/από Παρίσι, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από Νάντη, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από Μασσαλία, δύο πτήσεις την εβδομάδα προς/από Λυών, μία πτήση την εβδομάδα προς/από Λιλ.

Τέλος προγραμματίζεται πρωινή διασύνδεση Ηρακλείου-Αθήνας ώστε να διευκολύνεται η μετεπιβίβαση προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς του δικτύου της SKY express, χωρίς μεγάλη αναμονή στην Αθήνα ή την ανάγκη διανυκτέρευσης.

Σημειώνεται πως το 2023, η SKY express μετέφερε περίπου 4,3 εκατομμύρια επιβάτες.