Skip to main content

Noval Property: Στο φουλ οι μηχανές για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η εισαγωγή προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του έτους με τις πληροφορίες να το προσδιορίζουν πριν το Πάσχα

Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο βρίσκεται η Noval Property ΑΕΕΑΠ (θυγατρική του Ομίλου Viohalco).

Η διοίκησή της είπε στις αρχές του μήνα ότι η εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τις πληροφορίες να το προσδιορίζουν πριν το Πάσχα, δηλαδή εντός του Απριλίου.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της χθες αποφασίστηκε η τροποποίηση του Άρθρου 6 του Καταστατικού της εταιρίας για σκοπούς αποϋλοποίησης των μετοχών της   λόγω της εισαγωγής, στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η Nova έχει ανακοινώσει επενδύσεις σε ακίνητα συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030. Το 82% του επενδυτικού της προγράμματος αφορά σε ακίνητα ιδιοκτησίας της και 6 από τις επενδύσεις έχουν δρομολογηθεί.

Η μεγαλύτερη δρομολογημένη επένδυση της ΑΕΕΑΠ, ύψους 169 εκατ. ευρώ, αφορά την ανακατασκευή των παλιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Viohalco (επιφάνειας 106.000 τ.μ.) στην οδό Πειραιώς 248 -252. Έχει χαρακτηριστεί στρατηγική και η διαδικασία για την αδειοδότηση της είναι σε εξέλιξη (αναμένεται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων – ΕΣΧΑΣΕ).

Πρόκειται για ένα μικτό έργο με γραφεία, ξενοδοχείο, κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πολιτισμού. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2028.

Ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025 έχει το συγκρότημα γραφείων που κατασκευάζει η Noval  σε συνεργασία με την Brook Lane (με ποσοστό 50% εκάστη στην εταιρία The Grid) επί της οδού Χειμάρας 10 – 12 και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο Μαρούσι. Το κεφάλαιο που θα συνεισφέρει η ΑΕΕΑΠ είναι 55 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση είναι της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ.

Η εύλογη αξία χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων χρηματοδοτικών μισθώσεων) και συμμετοχών της Noval στο τέλος του 2023 ήταν 582,6 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από μισθώματα κατά την περσυνή χρήση ήταν 29,3 εκατ., (αυξημένα 18%) και τα καθαρά κέρδη 64,6 εκατ. (αύξηση 164%). Η εσωτερική λογιστική της αξία την 31 Δεκεμβρίου 2023 ήταν 427,4 εκατ. ή 3,98 ευρώ ανά μετοχή.