Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Εποχές… 2004 στην Q&R, κάτω των 2 ευρώ η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Άνω του 5%: Σταθερά άνω του 5% ανέρχεται το ποσοστό ίδιων μετοχών της Titan Cement, η οποία συνεχίζει το χρηματιστηριακό «σκούπισμα». Με βάση τα νεότερα δεδομένα, η εισηγμένη κατέχει ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 5,19% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Κι όλα αυτά, ενόσω η μετοχή «τρέχει» με ράλι σχεδόν 23% από τις αρχές του έτους, διαπραγματευόμενη σε επίπεδα ρεκόρ (26 ευρώ).

Κάτω των 2 ευρώ: Ξανά σε επίπεδα κάτω των 2 ευρώ ανέρχεται η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία δυσκολεύεται εμφανώς να υπερβεί πειστικά το κρίσιμο ψυχολογικό όριο. Μέσα στον τελευταίο μήνα, η εταιρεία χάνει τουλάχιστον 8%, αντιστρέφοντας την καλή εικόνα του πρώτου διμήνου. Το αποτέλεσμα είναι η μεταβολή από τις αρχές του 2024 να έχει περιοριστεί στο +7%.

Υψηλά 20ετίας: Εποχές… «Euro 2004» θυμίζει η μετοχή της Q&R, η οποία βρίσκεται στο 1,40 ευρώ για πρώτη φορά έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, χθες, η εισηγμένη της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε σε limit up, εν μέσω των νέων μετοχικών αλλαγών. Πλέον, η αγορά περιμένει να δει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η τρέχουσα αποτίμηση ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη μεγέθη.

Αλλαγή σκυτάλης: Την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της Πλαστικά Θράκης αποκτά πλέον η ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ, με τη διοίκηση της εισηγμένης να σταματά τη συνεργασία με την Eurobank Equities. Η αλλαγή σκυτάλης έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι η μετοχή ήταν κάπως… παρατημένη όλο το προηγούμενο διάστημα, μένοντας εκτός του χρηματιστηριακού πάρτι, καθώς η μεταβολή στο 12μηνο μετά βίας ξεπερνούσε το +5%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)