Skip to main content

Folli Follie: Πρώτο μέρος της απολογίας Κουτσολιούτσου

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονται εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρείας χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά»

Με την απολογία του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου για 5 κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται συνεχίστηκε η δίκη  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πώς και πώς. Επί 5 χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μού επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μη βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητος έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά», είπε ο Δ. Κουτσολιούτσος κατά την έναρξη της απολογίας του, όπου περιέγραψε πώς ξεκίνησε η εταιρεία και στη συνέχεια πώς επιλέχθηκε το Χονγκ Κονγκ για την ανάπτυξη του ομίλου.

«Η  εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο τη δεκαετία  του ’90, γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις. Μπήκαμε με το σπαθί μας.  Ανοίξαμε 65 καταστήματα στην Ελλάδα και συγχρόνως 10 καταστήματα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού. Είχαμε κάνει εταιρεία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονται εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρείας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ομίλου στο εξωτερικό, είπε: «Tο 1998 άνοιξε το πρώτο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκατομμύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως», είπε, εξηγώντας πως η Ιαπωνία ήταν ιδανική χώρα για το ξεκίνημα, καθώς δεν υπήρχαν δασμοί και άλλα έξτρα έξοδα, πράγμα που αποτελούσε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό.

Η απολογία του κατηγορούμενου θα συνεχιστεί στις  27 Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος  κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.