Skip to main content

Kaizen Foundation: Δωρεά 3,8 εκατ. στο Παίδων Πεντέλης

Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων - Sponsored Content

Μια από τις μεγαλύτερες δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), από την οποία θα ωφεληθούν το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του, έγινε από τον κοινωφελή οργανισμό Kaizen Foundation.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, το νοσοκομείο έλαβε 3,8 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του. Το έργο θα υλοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις και θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση των χειρουργείων, των κλινικών του 1ου ορόφου, του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024 και όταν τελειώσει, το νοσοκομείο θα είναι εύκολα προσβάσιμο για ΑμεΑ.

Στόχος ένα πρότυπο νοσοκομείο για τα παιδιά

Στόχος του Kaizen Foundation είναι να μετατρέψει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα λίγα νοσοκομεία για παιδιά στην Ελλάδα, σε ένα από τα κορυφαία της χώρας μας. Μην ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι σε ένα νευραλγικό σημείο της Αττικής και εξυπηρετεί παιδιά που αντιμετωπίζουν ακόμη και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το Kaizen Foundation δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Kaizen Gaming. Η τελευταία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες GameTech στον κόσμο, με παρουσία σε τέσσερις ηπείρους. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το κοινωνικό αποτύπωμα του Kaizen Foundation

Ο κοινωφελής οργανισμός Kaizen Foundation ξεκίνησε τη δράση του το 2024 από την Ελλάδα, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες σε Μάλτα, Ρουμανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Το  Foundation οραματίζεται να αποτελέσει ένα φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους. Βασικοί πυλώνες του έργου του είναι η Κοινωνία, η Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, τους οποίους υποστηρίζει με σημαντικές δράσεις, όπως αυτή της ανακαίνισης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της η Kaizen Gaming έχει δείξει έμπρακτα πολλές φορές ότι η συνεισφορά στο κοινό καλό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας. Η εταιρεία έχει διακριθεί για τα προγράμματα που έχει οργανώσει για να ενισχύσει τις προσπάθειες αθλητών και να προάγει την συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στον αθλητισμό και την κοινωνία, ενώ συχνά έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι έχει να κάνει με τον τομέα της υγείας.

Η Kaizen Gaming θέλει μέσα από το Kaizen Foundation να κάνει το επόμενό της βήμα στο τομέα της κοινωνικής ευθύνης, καθώς ο νεοσύστατος οργανισμός θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε ενέργειες με ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με τα στελέχη του Kaizen Foundation, η δωρεά προς το Παίδων Πεντέλης αποτελεί την πρώτη, από μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, που θα ακολουθήσουν.