Skip to main content

Intralot: Στις 28 Φεβρουαρίου η διαπραγμάτευση των 130.000 ομολογιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δηλώνει ότι τα αντληθέντα κεφάλαια από την Έκδοση, θα επενδύονται, έως την πλήρη διάθεσή τους, σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 αρχίζει η διαπραγμάτευση των 130.000 ομολογιών της Intralot στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγορά του ΧΑ. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «ΙΝΛΟΤΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «INLOTB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών της Εταιρείας είναι €1.000 ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εκδότριας ανακοινώνει ότι τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ανέρχονται σε 130 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε περίπου 5,5 εκατ.ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της Έκδοσης. Ως εκ τούτου, τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης του ΚΟΔ, θα ανέλθουν στο ποσό των περίπου 124,5 εκατ.ευρώ.

Τα ως άνω καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς την «Intralot Capital Luxembourg SA» για την αποπληρωμή μέρους των Senior Notes εντός έξι (6) μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης ως εξής ποσό περίπου €124,5 εκατ. θα παρασχεθεί από την Εκδότρια προς την «Intralot Finance UK Ltd» για την αποπληρωμή μέρους υφιστάμενου ενδοομιλικού ομολογιακού δανείου, και στη συνέχεια, το ίδιο ποσό περίπου €124,5 εκατ. θα παρασχεθεί από την «Intralot Finance UK Ltd» προς την «Intralot Capital Luxembourg SA» για την αποπληρωμή υφιστάμενων ενδοομιλικών δανείων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δηλώνει ότι τα αντληθέντα κεφάλαια από την Έκδοση, θα επενδύονται, έως την πλήρη διάθεσή τους, σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά προθεσμιακές καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς.

Οι Ομολογίες που κατανεμήθηκαν, βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε επί της απόδοσης 6,0%, είναι οι εξής: α) 100.000 Ομολογίες (76,92% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 141.703 Ομολογιών, για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 70,57% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στη συγκεκριμένη απόδοση) και β) 30.000 Ομολογίες (23,08% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 59.467 Ομολογιών, για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 50,45% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στη συγκεκριμένη απόδοση).

Η συνολική έγκυρη ζήτηση, που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €201,87 εκατ. Η ευρεία ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά κατά 1,55 φορές και το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών να ανέλθει σε 5.467. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 6,0% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 6,0% ετησίως.