Skip to main content

ΣΒΕ: Αύξηση κατώτατου μισθού, που να μπορεί να υποστηριχτεί στην πράξη από τις επιχειρήσεις

«Επιπλέον φορολογικές ελαφρύνσεις όσων πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό» η πρόταση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος

Την θέση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος για την αύξηση του κατώτατου μισθού, γνωστοποίησε η πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Λουκία Σαράντη με δήλωσή της.

«Στον ΣΒΕ πιστεύουμε στην ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία να αναπληρώνει τις απώλειες των εισοδημάτων του 2023. Οι εργαζόμενοί μας είναι η ψυχή των επιχειρήσεών μας και η έμπρακτη στήριξή τους αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας» αναφέρει η κ. Σαράντη.

«Βέβαια, αυτή η αύξηση είναι κρίσιμο να προσδιοριστεί με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι ο πληθωρισμός και οι πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου. Και συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να μπορεί να υποστηριχτεί στην πράξη από τις επιχειρήσεις, σε εναρμόνιση με τους κεντρικούς στόχους της αύξησης της παραγωγικότητας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς μας. Και το κυριότερο, χωρίς να διακινδυνεύσουμε να γίνουμε μη ανταγωνιστικοί. Είναι εθνική ανάγκη να προασπίσουμε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, για το καλό όλων -και πρώτα απ’ όλα των ίδιων των εργαζομένων φυσικά. Αυτή την ισορροπία χρειάζονται η οικονομία και η κοινωνία μας. Επιπλέον, η πρόταση του ΣΒΕ είναι να συνδυαστεί η αύξηση με φορολογικές ελαφρύνσεις των δικαιούχων του κατώτατου μισθού, ώστε να μην εξανεμιστεί από τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΓΣΕΕ για την αύξηση του κατώτατου μισθού  αναμένεται να κυμανθεί σε διψήφιο πσοσοστό