Skip to main content

ΓΕΚ Τέρνα: Η διαδικασία για την Αττική Οδό προχωρά κανονικά

EUROKINISSI

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ Τέρνα ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ

Η διαδικασία για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού προχωρά κανονικά και η προοπτική είναι η σύμβαση να υπογραφεί σε μερικούς μήνες και αυτό παρά την προσφυγή που έχει γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σημείωσε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης, σημείωσε επίσης, αναφορικά με την Εγνατία Οδό, ότι από την πλευρά της ΓΕΚ Τέρνα έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία έγγραφα περιλαμβανομένης της διαβεβαίωσης για τη διαθεσιμότητα των χρημάτων και είναι θέμα της Πολιτείας να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ Τέρνα ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ.

Η ιδιωτική τοποθέτηση (placement) έγινε με τιμή 13,2 ευρώ ανά μετοχή (18.1.24) και οι μετοχές που διατέθηκαν προήλθαν από συμφωνία δανεισμού τους μεταξύ του μετόχου Perge Ltd, συμφερόντων του κ. Περιστέρη, και της Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. που ενήργησε ως ενδιάμεσος, προκειμένου να διευκολυνθεί και επισπευσθεί η διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση.

Οι δανεισμένες αυτές μετοχές διατέθηκαν στους επενδυτές της ιδιωτικής τοποθέτησης και τώρα η Πειραιώς αποκτά ισάριθμες νέες μετοχές μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να τις επιστρέψει στην Perge Ltd.

Για το λόγο αυτό η γενική συνέλευση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό 3.420.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 6.000.000 κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,57 εκάστης και με τιμή διάθεσης 13,20 ανά Νέα Μετοχή, και τον αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας.

Ο κ. Περιστέρης επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ότι η διαδικασία που επελέγη με δανεισμό από μέρους του μετοχών δεν είχε κανένα όφελος για τον ίδιο ή για εταιρείες συμφερόντων του.