Skip to main content

The Body Shop: Σε καθεστώς αφερεγγυότητας από την νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία

Η Aurelius, εξαγόρασε την εταιρεία καλλυντικών μόλις τον περασμένο Νοέμβριο

Με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία καλλυντικών The Body Shop, στην Βρετανία, καθώς η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Aurelius,  που την εξαγόρασε έναντι 207 εκατ. λιρών, ετοιμάζεται να την βάλει σε καθεστώς διαχείρισης, ίσως και αυτήν την εβδομάδα.

Η αλυσίδα λιανικής πώλησης καλλυντικών , που παρουσίασε πενιχρά έσοδα κατά την διέρκεια των εορτών, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και εξαγοράστηκε από την   Aurelius μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η Aurelius είχε πουλήσει τμήματα της επιχείρησης στην Ευρώπη και στην Ασία.

Το καθεστώς αφερεγγυότητας, σύμφωνα με το SkyNews θα χειριστεί η FRP Advisory

Η λειτουργία της Body Shop, χρονολογείται εδώ και σχεδόν 50 χρόνια  και η  Aurelius  ήλπιζε ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την τύχη της.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ακτιβίστρια για το περιβάλλον Anita Roddick, το 1976, και παρέμεινε υπό την ιδιοκτησία της για τρεις δεκαετίες, μέχρι που την πούλησε το 2006 στη L’Oréal.  Η Roddick πέθανε ένα χρόνο μετά.

Μέχρι τότε, η εταιρεία είχε γίνει συνώνυμη για την περιβαλλοντική ηθική της, καθώς αρνείτο να δοκιμάζει τα προϊόντα της σε ζώα, αλλά  και για την πολιτική ηθικού εμπορίου, με την χρήση υλικών από φυσικά συστατικά τα οποία εφοδιαζόταν από Κοινότητες, δίνοντας έμφαση στα εργασιακά δικαιώματα.

Το καθεστώς αφερεγγυότητας για τις δραστηριότητες της Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεάσει τους παγκόσμιους συνεργάτες franchise του brand, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

naftemporiki.gr