Skip to main content

Από την ελληνική THEON η πρώτη φετινή IPO στην Ευρώπη

Στα 700 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Την «πόρτα» του Χρηματιστηρίου του Άμστερνταμ πέρασε σήμερα η ελληνική Theon International, η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη φετινή δημόσια εγγραφή (IPO) στην Ευρώπη (παράλληλα με το «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα).

Η εισαγωγή στο Euronext, μία από τις κορυφαίες αγορές στη Γηραιά Ήπειρο, θεωρείται ισχυρό… success story, με την κεφαλαιοποίηση της Theon να εκκινεί από την περιοχή των 700 εκατ. ευρώ.

Η τιμή της μετοχής ξεκίνησε τη συνεδρίαση στα 10 ευρώ, καταγράφοντας οριακές μεταβολές στις πρώτες ώρες της «παρθενικής» της διαπραγμάτευσης, αλλά έχοντας ως στόχο την σταθερή υπεραπόδοση.

Από την πλευρά της διοίκησης, εκφράζεται μεγάλη ικανοποίηση για την υψηλή ποιότητα των θεσμικών επενδυτών, με μακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την αμυντική εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές είχαν προτεραιοποίηση κατά τη διαδικασία κατανομής των μετόχων έναντι των πιο βραχυπρόθεσμων.

Η εισηγμένη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στα όργανα νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφαλείας.

Διαθέτοντας «φρέσκα» κεφάλαια, στοχεύει να προχωρήσει σε νέες εξαγορές, διευρύνοντας το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και το πεδίο δραστηριοτήτων.