Skip to main content

Σε ανοδική πορεία η ελληνική WITSIDE με λύσεις τεχνητής νοημοσύνης

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη με εστίαση στις λύσεις τεχνητής νοημοσύνης

Με σημαντικό αριθμό νέων συμβάσεων ξεκίνησε το 2024 για τη WITSIDE, μία από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές εταιρείες στην ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών, που αξιοποιούν τεχνολογίες BigData& τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη με εστίαση στις λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο χάραξης αποτελεσματικής στρατηγικής για τις επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας ασφαλείς επιχειρηματικές προβλέψεις.

Το γεγονός αυτό αποτελεί διαφοροποιεί τη WITSIDE από τον ανταγωνισμό, μιας και οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι πανάκεια και για να ευοδωθούν απαιτούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν τις διαθέτουν όλες οι επιχειρήσεις. «Ο προβληματισμός για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έχει γενικευτεί και ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που επενδύουν σε λύσεις ΑΙ για να βελτιώνουν διαδικασίες και αποτελέσματα, αυξάνονται.», σημείωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE. «Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και εκτιμούμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ενισχυθούν στο προσεχές μέλλον», πρόσθεσε.

Στόχος της WITSIDE στοχεύει στην ενίσχυση του δυναμικού της καθώς και στη διατήρηση υψηλού ρυθμού ανάπτυξης τη νέα χρονιά με την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα αλλά και την είσοδό της σε νέες αγορές. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα για τον τραπεζικό τομέα, το εμπόριο αλλά και τον ιατρικό κλάδο με το έργο AI-Patholab, και την ανάλυση ιστολογικών δεδομένων για τη σωστή διάγνωση και ίαση.

Το 2023,η WITSIDE αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 20%,αύξησε τις πωλήσεις της κατά 27% οι οποίες και διαμορφώθηκαν στα 4,05 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο κατά 60% και ανήλθαν σε 780 χιλιάδες ευρώ.

Για το 2024 αναμένει αύξηση πωλήσεων πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ και EBITDA άνω του 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία διατήρησε το μηδενικό δανεισμό και υψηλή ρευστότητα. Ενίσχυσε επίσης την πελατειακή της βάση και ολοκλήρωσε σημαντικά έργα στις περιοχές του BusinessIntelligence, του DataManagement και των AdvancedAnalytics, ενώ ιδιαίτερη ανάπτυξη γνώρισαν οι λύσεις που αξιοποιούν BigData και ΑΙ.