Skip to main content

Σωκράτης Κόκκαλης: Ένα επιχειρηματικό «δαιμόνιο» που δεν… γερνά

Επί προσωπικού: Οι «τρελές» επιδόσεις των εταιρειών του Ομίλου Κόκκαλη

Τον Μάιο θα συμπληρώσει το 85o έτος της ηλικίας του. Παρ’ όλα αυτά, εμφανίζεται πιο δραστήριος από ποτέ, παραμένοντας στο επιχειρηματικό «παιχνίδι» και δημιουργώντας σημαντικές υπεραξίες. Ο λόγος για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έχε αναδειχθεί σ’ έναν από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων μηνών.

Ο πολυσχιδής και πολύπειρος επιχειρηματίας, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική του και «πουλώντας» ένα νέο όραμα, έχει καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες για τις εταιρείες συμφερόντων του Ομίλου, κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών.

Η μετοχή της Intracom, στην οποία διατηρεί μερίδιο 28,8%, πραγματοποιεί ράλι άνω του 77% στο τελευταίο 12μήνο, με την τιμή να εκτινάσσεται στo υψηλότερο επίπεδο από το 2009 και την κεφαλαιοποίηση να προσεγγίζει τα 300 εκατ.

Ακόμη πιο «καυτό» είναι το story της Intralot, στην οποία ο κ. Κόκκαλης κατέχει το 20,5% και η Intracom το 7%. Η μετοχή «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό 90%, ενόσω η τιμή φλερτάρει με το 1,10 ευρώ (για πρώτη φορά από το 2018) και η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει τα 650 εκατ. Κι όλα αυτά εν όψει της έκδοσης του νέου εταιρικού ομολόγου των 130 εκατ., αλλά και εν μέσω της προσδοκίας για πιθανή εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στη Wall Street.

Την ίδια στιγμή, μόνο παραπονεμένη δεν πρέπει να αισθάνεται η Κλουκίνας – Λάππας, η οποία θα συγχωνευτεί με την Intracom Properties, συγκροτώντας το βασικό όχημα του Ομίλου στο real estate. Η μετοχή στο 12μηνο έχει εκτοξευτεί κατά σχεδόν 220% και έχει «πετάξει» σε επίπεδα, τα οποία αγνοούνταν από το 2009.

Και μην ξεχνάμε τη εναπομείνασα συμμετοχή στην Intrakat, το ποσοστό της οποίας ανέρχεται στο 5%. Η κατασκευαστική εταιρεία έχει «πετάξει» στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 14ετίας, με την χρηματιστηριακή αξία να αγγίζει τα 770 εκατ. και το ετήσιο ράλι να υπερβαίνει το +235%.

Τέλος, η Κέκροψ, στην οποία η Intracom διαθέτει το 34%, διαπραγματεύεται στο 1,8 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στο υψηλό 3,5 ετών, έχοντας «χτίσει» μια μέση απόδοση στο 12μηνο της τάξης του 90%.

Καθόλου άσχημα για τον κ. Κόκκαλη.