Skip to main content

Hewlett Packard Hellas: To 2024 χρονιά του ΑΙ PC

Έξυπνοι υπολογιστές με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη

Το 2024 θα είναι η χρονιά του ΑΙ PC (Artificial Intelligence PC) σύμφωνα με τη διοίκηση της Hewlett Packard Hellas.  Όπως τονίζει ο  Νίκος Χρηστάκης, Managing Director της HP σε Ελλάδα και Κύπρο, η Τεχνητή Νοημοσύνη ενσωματώνεται πλέον στους υπολογιστές, δημιουργώντας ευέλικτα τεχνολογικά συστήματα εργασίας και επιχειρηματικής λειτουργίας.

Η Hewlett Packard μόλις κυκλοφόρησε τα νέα Z Book με εφαρμογές  AI. Ο κ. Χρηστάκης επισημαίνει πως η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης θα έχει την ίδια επιρροή που είχε το Internet στην κοινωνία. Και συμπληρώνει λέγοντας πως «διεθνώς, παρατηρείται μια στροφή προς την υβριδική εργασία, ένα εργασιακό μοντέλο που όλα δείχνουν πως ήλθε για να μείνει. Όσον αφορά τους προσωπικούς υπολογιστές, αυτοί μετασχηματίζονται έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα και ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, είτε αυτό είναι η οικία του χρήστη, είτε οποιοδήποτε άλλο σημείο από το οποίο ο χρήστης μπορεί να εργαστεί. Οι νέες τάσεις αφορούν την ψηφιακή ασφάλεια των υπολογιστών σε διάφορα περιβάλλοντα αλλά και λεπτομέρειες, όπως οι κάμερες και η διαμόρφωση ήχου, με την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι υπολογιστές εισέρχονται σε μια νέα εποχή και γίνονται πιο έξυπνοι και σύγχρονοι βάσει των αναγκών των χρηστών των. Πλέον, από τη λογική Κάθε σπίτι – ένας υπολογιστής έχουμε περάσει στο Κάθε Άνθρωπος – Ένας Υπολογιστής».

Future Ready Στρατηγική

Με βάση τα νέα δεδομένα η εταιρεία σημειώνει πως είναι έτοιμη για το μέλλον, όπως ακριβώς υποδηλώνει η «Future Ready» στρατηγική της, που βασικό στόχο έχει την  καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την επένδυση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ώστε να τοποθετηθεί η HP σε πλεονεκτική θέση. Ο επικεφαλής της HP Ελλάδας δηλώνει πως «είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την νέα χρονιά που ξεκινά. Η στρατηγική “FutureReady” τοποθετεί τους συνεργάτες μας, τους πελάτες αλλά και τους χρήστες των προϊόντων μας στο επίκεντρο. Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας και, κατ’ επέκταση, για την ίδια την HP. Για να το πετύχουμε αυτό, χτίζουμε ουσιαστικές σχέσεις με τους πελάτες μας και διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις και επενδύουμε στη συνεχή εκπαίδευση των νέων αλλά και στη φροντίδα μας για το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον End User Sales Manager, Private & Public Sector της HP Eλλάδας & Κύπρου, Χάρη Αμούργη, «η στρατηγική στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες – ανθρώπους, χαρτοφυλάκιο, υπηρεσίες. Η υβριδική εργασία, η ψηφιακή ισότητα, η σωστή διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης και η χρήση νέων μεθόδων ελέγχου αποτελούν κομμάτι της νέας πραγματικότητας και η HP δεν μπορούσε παρά να δώσει την αρμόζουσα σημασία σε αυτό. Για παράδειγμα η τεχνολογία ΑΙ θα βοηθήσει συνολικά στις λειτουργίες όπως στην άμεση τιμολόγηση, στην ταχύτητα και στην ικανότητα πρόβλεψης των αναγκών των πελατών και διατήρησης υγιών επιπέδων αποθέματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών». Παράλληλα η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, η εξελιγμένη λύση ασφαλείας, HP Wolf Security, η οποία διατίθεται και για προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, προσφέρει αποτελεσματική προστασία σε επίπεδο υλικού και λογισμικού, σε μόνιμη βάση ακόμα και όταν οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες. Επίσης το νέο απόκτημα της HP, η εταιρεία Poly μπορεί να προσφέρει όχι μόνο στο χώρο της οπτικοακουστικής επικοινωνίας, αλλά και στο gaming. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, η ΗΡ στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις λειτουργίες και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας έως το 2030.