Skip to main content

Πλαστικά Θράκης – Έλαστρον: Νέες επενδύσεις 14,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2024-2026 στη Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε.

Σε 330 στρέμματα θα αυξηθούν τα πιο πράσινα θερμοκήπια στην Ευρώπη

Στην εκπόνηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου προχωρά η Θερμοκήπια Θράκης ΑΕ, κοινοπραξία της Πλαστικά Θράκης και Έλαστρον. Το νέο διετές επενδυτικό πλάνο αξίας 14,5 εκατ.ευρώ έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υλοποιημένες επενδύσεις ύψους 19,8 εκατ. ευρώ που έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία από την έναρξη του σημαντικού αυτού έργου το 2014.

Στόχος είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης, η διεύρυνση και η ενίσχυση της παραγωγής για την κάλυψη των απαιτήσεων των καταναλωτών για φρέσκα, βιώσιμα και ασφαλή οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Αναλυτικά το νέο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη σταδιακή επέκταση των συνολικών εγκαταστάσεων των Θερμοκηπίων Θράκης από 195 στρέμματα σήμερα στα 260 στρµ. το 2024 και στα 330 στρµ. το 2026. Αντίστοιχα η παραγωγή θα αυξηθεί κατά 25% το 2024 και κατά 22% με την ολοκλήρωση της νέα επένδυσης το 2026. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως νέα είδη και κωδικοί θα προστεθούν στην υφιστάμενη γκάμα της εταιρείας όπως ενδεικτικά ροζ ντομάτα, μελιτζάνα, αλλά και νέες συσκευασίες κηπευτικών.

Επιπλέον στον στρατηγικό σχεδιασμό πενταετίας περιλαμβάνεται η έναρξη νέας σύγχρονης θερμοκηπιακής μονάδας κηπευτικών με ταυτόχρονη αξιοποίηση του νέου γεωθερμικού πεδίου που παραχωρήθηκε στην Νέα Κεσσάνη Ξάνθης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ιωσήφ Αμοιρίδης, «η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. δεν επαναπαύεται. Οι επενδύσεις μας συνεχίζουν δυναμικά στο πλαίσιο συγκεκριμένου και στοχευμένου πλάνου ανάπτυξης, πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις της αγοράς και τις νέες καταναλωτικές συνήθειες. Τα κηπευτικά του τόπου μας, παραγόμενα με τον πιο βιώσιμο τρόπο προϊόντα υπό το εμπορικό σήμα «Ο Κήπος της Ξάνθης», φροντίζουμε μέσω των σημείων πώλησης των συνεργαζόμενων αλυσίδων σούπερ μάρκετ πανελλαδικά να φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή ολόφρεσκα και με ασφαλή τρόπο σε ειδικά σχεδιασμένες, πρωτοποριακές, οικολογικές και πρακτικές συσκευασίες.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόζουμε αναπτύσσονται εσωτερικά, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας μας και βεβαίως τις δεξιότητες και την εξειδικευμένη γνώση των ανθρώπων μας. Η ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα κατευθύνει όλες μας τις ενέργειες και πάνω σε αυτή χτίζουμε το μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Θερμοκήπια Θράκης βρίσκονται σε στρατηγική θέση, αξιοποιώντας με τον πιο βιώσιμο τρόπο το γεωθερμικό πεδίο του Νέου Ερασμίου στη Θράκη, προσφέροντας στην αγορά φρέσκα υδροπονικά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα CO2. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η λειτουργικότητα του

πεδίου παρακολουθείται μέσω online monitoring και από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), επιβεβαιώνοντας τις βέλτιστες τεχνικές εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου γεωθερμικού πεδίου. Έτσι, τα Θερμοκήπια Θράκης λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα, μέσα από τις πρωτοπόρες βιώσιμες λύσεις που εφαρμόζονται και αξιοποιούν στο μέγιστο τους φυσικούς πόρους του τόπου δημιουργώντας οφέλη για όλους, το περιβάλλον, τον αγροτικό τομέα, την τοπική κοινωνία, την εφοδιαστική αλυσίδα και εν γένει τον τελικό καταναλωτή.

Τα Θερμοκήπια Θράκης αποτελούν πρότυπο καινοτομίας, απόλυτα προσανατολισμένο στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Ακολουθούν ελεγχόμενες συνθήκες ανάπτυξης των φυτών, σταθερές και ποιοτικές σοδειές όλο τον χρόνο, χωρίς υπολείμματα χημικών, ελάχιστες εφαρμογές φυτοπροστασίας, εξοικονόμηση νερού και θρεπτικών στοιχείων, αποφυγή ρύπανσης εδάφους και υπόγειων υδάτων.