Skip to main content

Π. Τερκενλής σε Naftemporiki TV: Γιατί και πόσο ακριβότεροι είναι φέτος κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Το κόστος για την μεταφορά προϊόντων μέσω της εθνικής οδού, είναι εξαιρετικά υψηλό καθώς τα διόδια της εθνικής οδού συγκαταλέγονται στα ακριβότερα μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Αυξημένα κατά 6-6,5% πωλούνται φέτος τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από την αλυσίδα καταστημάτων Τερκενλής εξαιτίας των σημαντικών ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους είναι εισαγόμενες. Όπως επεσήμανε o Παύλος Τερκενλής στην εκπομπή In Business της Naftemporiki TV, με την Μαρία Σμιλίδου σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τα προιόντα ζαχαροπλαστικής επιφέρουν οι υψηλές τιμές στα logistics.

Το κόστος για την μεταφορά προϊόντων μέσω της εθνικής οδού, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι εξαιρετικά υψηλό καθώς τα διόδια της εθνικής οδού συγκαταλέγονται στα ακριβότερα μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Η τιμή λιανικής ανά κιλό για τα μελομακάρονα διαμορφώνεται φέτος από την συγκεκριμένη αλυσίδα στα 15.40 ευρώ για την Θεσσαλονίκη και 16.40 ευρώ για την Αθήνα ενώ στους κουραμπιέδες στα 17,90 ευρώ για την Θεσσαλονίκη και 18,90 αντιστοιχως για την πρωτεύουσα.