Skip to main content

Στην Κύπρο επεκτείνεται η Box Now

Η ελληνική start up επιδεικνύει ήδη υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Τις δραστηριότητες της και στην Κύπρο επεκτείνει η Box Now, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την πρόσβαση στα ελληνικά e-shops στην Μεγαλόνησο, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στους Κύπριους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους με μεγαλύτερη ευκολία από τα ελληνικά e-shops.

Η επέκταση αυτή πραγματοποιείται ήδη με την εγκατάσταση έως και 120 BOX NOW Lockers σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου μέχρι το τέλος του 2023 και η παράδοση των παραγγελιών θα γίνεται σε 2 εργάσιμες ημέρες. Επιπλέον η BOX NOW Ελλάδας λειτουργεί και ως hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος όπως Κροατία και Βουλγαρία.

Η ελληνική start up επιδεικνύει ήδη υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 240 εργαζόμενους ειδικευόμενους σε διαφορετικούς τομείς και αριθμεί 70.000 θυρίδες και 2.000 BOX NOW Lockers σε περισσότερες από 560 πόλεις/περιοχές της χώρας και στόχος είναι οι 150.000 θυρίδες και τα 3.000 BOX NOW Lockers μέχρι το τέλος του 2024. Η πληθυσμιακή κάλυψη που προσεγγίζει το 90%. Μέσα στο 2023, η εταιρεία εκτιμά ότι θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 3 εκατομμύρια παραδόσεις, ενώ μέχρι στιγμής συνεργάζεται με περισσότερα από 1.600 e-shops.

Συνολικά εμφανίζει αύξηση 920% στα διακινούμενα δέματα σε δωδεκάμηνη περίοδο. Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη της εταιρείας μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ γεγονός που επιβεβαιώνει την ισχυρή υποστήριξη των μετόχων στο επιχειρησιακό της πλάνο. Να σημειωθεί ότι είναι θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει να επιδείξει εξαιρετικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων στην Ελληνική αγορά όπως στον ΟΠΑΠ, και στην Profarm. Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει επίσης με μειοψηφικό ποσοστό το Olympia Group, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα P.C.P.

Η Box Now αποτελεί την εξέλιξη των εξειδικευμένων εταιρειών παράδοσης δεμάτων, αξιοποιώντας την καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία που προσφέρει σύγχρονες και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό (Β2C) αλλά και στις επιχειρήσεις (Β2Β) που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) ή σε κάθε επιχείρηση η οποία χρησιμοποιεί υπηρεσίες αποστολής δεμάτων γενικότερα.