Skip to main content

Huawei: Focus στην Ευρώπη για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Το Huawei Connect 2023 στο Παρίσι είχε στο επίκεντρο τη χρήση της «έξυπνης τεχνολογίας» και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης

Η βιωσιμότητα και η καινοτομία «στην Ευρώπη για την Ευρώπη», βρέθηκαν στο επίκεντρο του Huawei Connect 2023 στο Παρίσι.

Χιλιάδες επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του κλάδου, τεχνικών εμπειρογνωμόνων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για να εξετάσουν πώς η ψηφιακή και έξυπνη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στην ΕΕ. Η Ναυτεμπορική ήταν εκεί.

Η Huawei ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας του Παρισιού στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καινοτομίας.
Η επένδυση θα αφορά 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με μεγαλύτερη συνεργασία με τις ΜμΕ και όχι μόνο.

Ken Hu: Πράσινο, ψηφιακό και ασφαλές μέλλον για όλους

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εναρκτήρια ομιλία αυτή του Ken Hu, προέδρου της Huawei, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη σημειώνει απίστευτη πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και οδηγεί την παγκόσμια μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον».

«Η Huawei εργάζεται δίπλα-δίπλα με τους Ευρωπαίους πελάτες και συνεργάτες για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο συνδέοντας ανθρώπους, ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις και χτίζοντας το ψηφιακό οικοσύστημα της Ευρώπης. Καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξή μας στην Ευρώπη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

«Επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της Ευρώπης»

Ο Jim Lu, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ευρώπης της Huawei, επεσήμανε πως «η έξυπνη τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο». Πρότεινε δε τέσσερις πυλώνες για την καλύτερη υποστήριξη της μετάβασης της Ευρώπης: τη συνδεσιμότητα όλων, το smart cloud, το managing watts with bits για την καθαρή ενέργεια, και την ανοιχτή συνεργασία: «Η Huawei είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με τους συνεργάτες της για να παρέχει στους πελάτες καλύτερα προϊόντα και λύσεις. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας για την υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης», δήλωσε ο Lu.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Huawei έχει κάνει τεράστια βήματα την τελευταία δεκαετία και πως βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία με Παρίσι, Μόναχο και Κωνσταντινούπολη «για να επιτύχει και να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης».

«Η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση προς καθαρή, πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο Lu. «Για χρόνια τώρα, εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση τεχνολογιών ψηφιακής και ηλεκτρικής ισχύος για την ενίσχυση της παραγωγής καθαρής ενέργειας και την προώθηση της ψηφιοποίησης των ενεργειακών συστημάτων. Μέχρι σήμερα, η Huawei έχει βοηθήσει στην παραγωγή 228 δισ. κιλοβατώρων πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 102 εκατομμύρια τόνους, ενώ έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας».

 SolarPower Europe: «Χρειάζεται πολιτική ώθηση για την ηλιακή ενέργεια»

Ο Dries Acke, Διευθυντής Πολιτικής της SolarPower Europe, τόνισε πως υπάρχει μια ευρωπαϊκή στρατηγική για την ηλιακή ενέργεια και πως «ο τομέας δημιουργεί θέσεις εργασίας». Ωστόσο επεσήμανε πως η χρήση μπαταριών για οικιακή χρήση έχει φτάσει σε νέα υψηλά, με τη Γερμανία να ηγείται.

Τόνισε πως «οι προκλήσεις είναι πολλές, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες «να εργαστούν περισσότερο προς την κατεύθυνση της ηλιακής ενέργειας», δεδομένης της «απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και την πολιτική μηδενικών ρύπων».

Στην εκδήλωση, αρκετοί προσκεκλημένοι μίλησαν για το έργο που πραγματοποιούν σχετικά με τον διπλό μετασχηματισμό της Ευρώπης. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Michel-Edouard Leclerc, Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής της γαλλικής αλυσίδας υπεραγορών E.Leclerc, η Roberta Bigliani, Αντιπρόεδρος του Ομίλου IDC EMEA και ο Luis Neves, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ενίσχυση της Βιωσιμότητας (GeSI), αλλά και ο Ευρωβουλευτής Ibán García del Blanco των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Iban Garcia del Blanco στη «Ν»: Θέλουμε ισορροπία στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Με δεδομένη την εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάγκη εξεύρεσης κοινών κανόνων, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής Ιμπάν Γκαρθία ντελ Μπλάνκο, ομιλητής του συνεδρίου, μίλησε στη Ναυτεμπορική.

«Δεν φοβόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό που προσπαθούμε είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Δηλαδή να αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά παράλληλα να διαμορφώσουμε ένα τέτοιο οικοσύστημα που ευνοεί και ωφελεί την εξέλιξη και την καινοτομία».

«Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Παρόλο που είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, θα έχουμε έναν κανονισμό συγκεκριμένο (για την ΑΙ)».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν διαφωνίες εντός των κόλπων του Ευρωκοινοβουλίου και των κομμάτων, αναφορικά με τη διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης απάντησε πως «υπάρχουν βεβαίως διαφορετικές απόψεις, αλλά εν τέλει κατορθώσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τη νομοθεσία στο Κοινοβούλιο. Σίγουρα υπάρχουν σημεία διαφωνίας, ανάμεσα στα κράτη-μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο προσπαθούμε να τα επιλύσουμε».

*Ο Iban Garcia del Blanco είναι Ισπανός Ευρωβουλευτής, μέλος του S&D. Ήταν μέλος και Εισηγητής της AIDA (Ειδική Επιτροπή για την τεχνητή νοημοσύνη στην ψηφιακή εποχή).