Skip to main content

ΟΤΕ: Πώς απαντά στον οξυμένο ανταγωνισμό και τον «πόλεμο» τιμών στις τηλεπικοινωνίες

Τι ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ μετά τα αποτελέσματα του Ομίλου

Για περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού στα telecoms και μείωση τιμών στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ειδικά στην κινητή, μίλησε πριν λίγη ώρα η διοίκηση του ΟΤΕ στους αναλυτές, απαντώντας σε ερωτήματα με αφορμή τα αποτελέσματα 9μήνου που ανακοινώθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ, ο ΟΤΕ απαντά στον ανταγωνισμό, με προτεραιότητα την ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχει και με συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες του.

Όπως είπε, συνέπεια του ανταγωνισμού, οι δαπάνες για μάρκετινγκ το γ’ τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ. Η πορεία της δαπάνης αυτής τα επόμενα τρίμηνα θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες.

«Αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου όσον αφορά το περιβάλλον του ανταγωνισμού με μείωση τιμών, γι’ αυτό οι εμπορικές μας ομάδες, μελετώντας συνεχώς την αγορά, τις κινήσεις του ανταγωνισμού, την αντίδραση του καταναλωτικού κοινού, σχεδίασαν στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε να απαντήσουν σε αυτές τις κινήσεις» σημείωσε ο επικεφαλής του ΟΤΕ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ρωτήθηκε και για την πορεία των εσόδων από τον τομέα των έργων Τεχνολογιών και Πληροφορικής (ΤΠΕ). Λόγω των εκλογών και των φυσικών καταστροφών που απασχόλησαν τον δημόσιο τομέα σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, ωστόσο, όπως τονίστηκε από τον Οκτώβριο η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.

Αύξηση στα έσοδα από τα έργα ΤΠΕ

Η εκτίμηση είναι ότι το 2024 θα σημειωθεί σημαντική αύξηση στα έσοδα από τα έργα ΤΠΕ καθώς θα επιταχυνθεί η υλοποίησή τους λόγω των χρονοδιαγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γενικότερα η διοίκηση του ΟΤΕ ανέφερε πως «υπήρξε πρόοδος στους περισσότερους κλάδους δραστηριότητας του ομίλου και είμαστε στο σωστό δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη και αύξηση μεριδίων παρά το περιβάλλον υψηλού κόστους και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό τα τελευταία τρίμηνα».

Ο Όμιλος, σύμφωνα πάντα με τους επικεφαλής το, και όσα είπαν στους αναλυτές όχι μόνο δεν έχασε μερίδια, αλλά αντίθετα κατάφερε να ενισχύσει την πελατειακή του βάση, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών του κάτι που θα γίνει αντιληπτό τους επόμενους μήνες.

Σχετικά το κόστος της ενέργειας αναφέρθηκε ότι ο ΟΤΕ έχει συνάψει νέες συμφωνίες και αναμένεται μια σχετική αύξηση από το 2024, η οποία θα εξισορροπηθεί από τη συνεχή προσπάθεια για τη μείωση του κόστους λειτουργίας συνολικά.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτημα για την θυγατρική στη Ρουμανία (κινητή) ειπώθηκε πως η εικόνα της θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ αναφορικά με το capex του Ομίλου η διοίκηση του ΟΤΕ επανέλαβε ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και η προοπτική είναι το 2024 να μειωθεί.