Skip to main content

Χρηματιστήριο: Όλα έτοιμα για δημόσια εγγραφή της Trade Estates

Το εύρος τιμών της διάθεσης των μετοχών κυμαίνεται από 1,92 ευρώ (κατώτατη τιμή) έως 2,13 ευρώ ανά μετοχή (ανώτατη)

Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή η δημόσια εγγραφή, μέσω αύξησης κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου Fourlis.

Το εύρος τιμών της διάθεσης των μετοχών ανακοινώθηκε χθες και κυμαίνεται από 1,92 ευρώ (κατώτατη τιμή) έως 2,13 ευρώ ανά μετοχή (ανώτατη).

Η διάθεση των 28.169.015 νέων μετοχών, θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά στο επενδυτικό κοινό εντός της ελληνικής Επικράτειας. Επιπλέον, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι δυνάμει σχετικής ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής Μετοχών (overallotment facility), μπορούν να διαθέσουν τις πρόσθετες μετοχές (Overallotment) κατά τη Δημόσια Προσφορά σε τελικούς επενδυτές για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της έκδοσης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε 62 εκατ. ευρώ.

Εφόσον διατεθεί και το σύνολο των 2.816.901 πρόσθετων μετοχών το συνολικό ύψος των κεφαλαίων θα ανέλθει κατά μέγιστο σε 68 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την διάθεση Νέων Μετοχών μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης).

Η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του προαναφερθέντος εύρους τιμών, μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 03.11.2023.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς και μετά τον προσδιορισμό της τιμής διάθεσης θα πραγματοποιηθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους η κατανομή των μετοχών, περιλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων μετοχών (Overallotment), στους επενδυτές ως εξής:

Ποσοστό τουλάχιστον 30% των νέων θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών και έως και 70%  θα κατανεμηθεί μεταξύ των ειδικών επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (ειδικών και ιδιωτών επενδυτών).