Skip to main content

Μετοχικές ανακατατάξεις σε SingularLogic και Epsilon SingularLogic με φόντο τη συνεργασία Space Hellas – Epsilon Net 

Οι δυο εταιρείες επισημαίνουν οτι η συνεργασία των δύο Ομίλων Πληροφορικής αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον σε εμπορικό και τεχνολογικό επίπεδο

Σε μετοχικες ανακατατάξεις σε SingularLogic και Epsilon SingularLogic με φόντο την από εδω και πέρα συνεργασία Space Hellas και Epsilon Net οδηγεί η πρόσφατη απόφαση για ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών Space Hellas και Epsilon Net, στο πλαίσιο της οποίας μεταβιβάστηκαν οι μετοχές των εταιριών SingularLogic Α.Ε. και Epsilon SingularLogic Α.Ε. στις οποίες διατηρούσαν αντίστοιχα οι δύο όμιλοι ως μειοψηφικές συμμετοχές.

Συμφωνα και με τις δυο πλευρές, οι δύο αυτές ταυτόχρονες κινήσεις καθιστούν την Space Hellas κάτοχο του 99,933% της SingularLogic και την Epsilon Net  A.E. μέτοχο με ποσοστό 99,973% στην εταιρεία Epsilon SingularLogic Α.Ε., κεφαλαιοποιώντας εκατέρωθεν τις αξίες οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα από την κοινή δημιουργική πορεία των δύο εταιρειών που ξεκίνησε με την εξαγορά 50%-50% της SingularLogic στις 11/1/2021.

Ειδικότερα, η Epsilon Net απέκτησε από την Space Hellas το σύνολο των μετοχών αυτής στην εταιρία Epsilon SingularLogic Α.Ε., και οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 39,97% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, έναντι του ποσού των 11,8 εκατ. ευρώ. Μετά την μεταβίβαση, το ποσοστό του ομιλου της Epsilon Net στην εταιρία Epsilon SingularLogic Α.Ε. ανέρχεται στο 99,97% του μετοχικού της κεφαλαίου. Παράλληλα η Epsilon Net πώλησε στην Space Hellas το σύνολο των μετοχών της, στην εταιρία SingularLogic Α.Ε. οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 39,93% του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι του ποσού των 6,3 εκατ. ευρώ. Μετα τη μεταβίβαση το ποσοστό του ομίλου Space Hellas στη SingularLogic ανέρχεται στο 99,9/ της SingularLogic.

Από την πλευρά της η διοικηση της Space Hellas τονίζει πως μετα τη συγκεκριμένη συμφωνία η Space Hellas με την απόκτηση του 99,933% στη θυγατρική της SingularLogic, επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης του ομίλου στο Digital Integration αξιοποιώντας την συνεργασία και τα εργαλεία από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού παγκοσμίως όπως SAP, Microsoft, ServiceNow κ.ά αλλά και τα ιδιοπαραγώμενα λογισμικά της SingularLogic.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Epsilon Net θεωρεί ότι στην παρούσα χρονική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικη σε στρατηγικό επίπεδο, αφού διασφαλίζει τη συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας σε μια από τις βασικές θυγατρικές του Ομίλου. Τονιζει ότι στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η εξαγορά των ποσοστών μειοψηφίας στη θυγατρική εταιρία Epsilon HR A.E. η οποία ολοκληρώθηκε πριν από 2 μήνες.

Εν κατακλείδι και οι δυο εταιρείες στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν οτι η συνεργασία των δύο Ομίλων Πληροφορικής που ξεκίνησε με την από κοινού επιτυχή εξαγορά της Singular Logic από τον Όμιλο της MARFIN, αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον σε εμπορικό και τεχνολογικό επίπεδο, υλοποιώντας τη δέσμευση που ανέλαβαν οι διοικήσεις των δύο Ομίλων για τη βέλτιστη αξιοποίηση των συνεργιών που προκύπτουν από το δυναμικό των εταιριών Epsilon SingularLogic & SingularLogic.