Skip to main content

Confluence Challenge: 10+1 Προκλήσεις από Alumil, Isomat & KLEEMAN για ερευνητές και startups

Οι 10 προκλήσεις αφορούν την αναζήτηση έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση μιας σειράς βιομηχανικών διαδικασιών

Τρεις μεγάλες βιομηχανίες Αlumil», «Isomat» και «Kleemann» καλούν ερευνητές και startups να απαντήσουν στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες τους και δημιουργούν με την πρωτοβουλία τους αυτή νέα δεδομένα στο χώρο της επιχειρηματικής καινοτομίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελληνικές πολυεθνικές βιομηχανίες και μπορούν να δώσουν ερευνητές και νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τη δράση ανοικτής καινοτομίας Confluence Challenge. Ουσιαστικά πρόκειται για την ενεργοποίηση και την από κοινού συμβολή των 4 πυλώνων, δηλαδή της Βιομηχανίας, των Πανεπιστημίων Ερευνητικών Κοινοτήτων, της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, και του Δημοσίου σε μια προσπάθεια να συνδεθεί η ερευνητική κοινότητα και το οικοσύστημα καινοτομίας με την ελληνική βιομηχανία και να απαντηθούν προκλήσεις για τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λύσεις από την αγορά. Μέσω της δράσης Confluence Challenge οι εταιρείες θέτουν 10 προκλήσεις και 1 ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία και είναι έτοιμος να συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών τους.

Οι 10 προκλήσεις αφορούν την αναζήτηση έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση μιας σειράς βιομηχανικών διαδικασιών: από το σχεδιασμό προϊόντων έως την έρευνα προμηθευτών/υλικών, την επισήμανση χημικών ουσιών, την πρόβλεψη παραγωγικότητας, τη βελτιστοποίηση της αποθήκευσης και των μεταφορών, τις χρηματοοικονομικές διαδικασίες και την ανακύκλωση συσκευασιών. Επιπλέον οι τρεις εταιρείες θέτουν και μια ανοιχτή πρόκληση για όποιον έχει να προτείνει μια πρωτότυπη ιδέα που αφορά στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο confluence-challenge.net μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα, εκτός από πιθανή συνεργασία, περιλαμβάνει και βραβεία και αφορά ομάδες από όλη τη χώρα καθώς θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα προσκληθούν σε ένα bootcamp στα μέσα Οκτωβρίου, από το οποίο θα αναδειχθούν οι φιναλίστ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 8 εβδομάδων. Το σύνολο του προγράμματος θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιτάχυνσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν καθοδήγηση από στελέχη των βιομηχανιών, εξατομικευμένο coaching και εξειδικευμένα σεμινάρια. Η δράση θα ολοκληρωθεί με το Demo Day, στο οποίο θα διακριθούν οι ομάδες με τις καλύτερες λύσεις. Οι ομάδες που θα αναπτύξουν τις πιο ελπιδοφόρες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων θα μοιραστούν 30.000 € σε χρηματικά έπαθλα και πρόσθετα βραβεία σε είδος.

Η δράση διοργανώνεται από τα Κέντρα Ικανοτήτων «Architectural Aluminium Academy» και «I4byDesign» με σχεδιασμό και υλοποίηση από τις εξειδικευμένες στην υποστήριξη της καινοτομίας εταιρείες, «Ατλαντίς Συμβουλευτική», «Anthology Ventures» και «Ideas Forward». Η δράση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”. Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ, “Σπείρα”, συνεισφέρει με εκπαίδευση σχετική με την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.