Skip to main content

Ανακαλύπτοντας 4 εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς με τα Aria Hotels

Sponsored content

Παραδοσιακά, η Ελλάδα βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ο λόγος; Ο καιρός, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το μεγάλο εύρος ηπειρωτικών και νησιωτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα μας -από κοσμοπολίτικα νησιά μέχρι πιο εναλλακτικούς προορισμούς-, καλύπτοντας τις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη.

Η Ελλάδα προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές επιλογές που σίγουρα αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Γι’ αυτό και επιλέξαμε να ταξιδέψουμε μαζί σε κάποιους από τους προορισμούς που ενδείκνυνται για εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές. Συνοδοιπόρος μας σε αυτό το ταξίδι εξερεύνησης; Φυσικά, τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών που, μέσα από ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο 70 καταλυμάτων, παρέχουν αυθεντική ελληνική φιλοξενία σε μοναδικούς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς.

Για το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, ξεχωρίσαμε τους ακόλουθους 4 προορισμούς που συνδυάζουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία με τον εξερευνητικό χαρακτήρα:

Ζαγόρι

Ψηλά βουνά, δάση με πεύκα κι έλατα, καταρράκτες, ρυάκια και ποτάμια συνθέτουν το μοναδικό περιβάλλον του Ζαγορίου, το οποίο αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό για το καλοκαίρι -ειδικά για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων-, καθώς ενδείκνυται για κολύμβηση και ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση στο χωριό Κήποι, κανό και ιππασία. Κυρίως, όμως, το Ζαγόρι είναι συνυφασμένο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική χάρη στα αρχοντικά και παραδοσιακά σπίτια, τις εκκλησίες, τα γεφύρια και τα γραφικά μονοπάτια από πέτρα που αντέχουν στον χρόνο.

Το Ζαγόρι αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής ηπειρώτικης φιλοξενίας και, όσοι την επιζητούν, θα τη βρουν στο Kipi Suites. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, προάγει τον βιώσιμο τουρισμό, αφού διαθέτει –μεταξύ άλλων- ενεργό σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ο οποίος είναι διαθέσιμος για κρατήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση evloader.com. Το συγκεκριμένο κατάλυμα προέρχεται από δύο κατοικίες που χρονολογούνται από το 1850, ενώ στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με τρία πρόσθετα κτίρια για να καλύψει τις ανάγκες διαμονής.

Bonatsa

Η πολυκοσμία και οι πολύβουες παραλίες δεν αποτελούν χαρακτηριστικό της Κιμώλου. Το μικρό αυτό ηφαιστειογενές νησί βρίσκεται στον αντίποδα των πιο «τουριστικών» νησιών των Κυκλάδων, αποτελώντας πόλο έλξης για τους εκλεκτούς ταξιδιώτες που αναζητούν ηρεμία και απλότητα στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η Κίμωλος, το νησί με τη Χώρα που λέγεται Χωριό, φημίζεται για τις ιδιαίτερες παραλίες – μικρούς όρμους με ψιλή αμμουδιά και βότσαλο, τα μικρά άσπρα σπίτια και τα πετρόκτιστα σοκάκια, τους θόλους και τις καμάρες, αλλά και την αυθεντική φιλοξενία.

Windmill
Windmill
Elephant House

Οι λάτρεις της ιστορίας και της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής δεν γίνεται να μην επιλέξουν το Windmill Kimolos για τη διαμονή τους στο νησί. Πρόκειται για έναν από τους λίγους αυθεντικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους στην Ελλάδα που χτίστηκε το 1852, ανακαινίστηκε και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο πέντε δωματίων. Για όσους θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στην αμμώδη παραλία Μπονάτσα, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, το πλήρως εξοπλισμένο Bonatsa Beach House αποτελεί ιδανική επιλογή. Μια ακόμη επιλογή διαμονής αποτελούν τα γραφικά Σύρματα της Γούπας, μόλις 1 χλμ. από την Ψάθη, το λιμάνι του νησιού. Εκεί θα βρείτε το The Elephant House, μία φιλική προς το περιβάλλον, παραθαλάσσια κατοικία δύο ατόμων.

Πάτμος

Η Πάτμος είναι ένα νησί… αποκάλυψη, με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro να τη συμπεριλαμβάνει σε αφιέρωμα με τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας για να επισκεφτεί κανείς το φετινό καλοκαίρι. Αναγνωρισμένη από την UNESCO για τη θρησκευτική της κληρονομιά, θεωρείται αγαπημένος κυκλαδίτικος προορισμός για διανοούμενους, καλλιτέχνες και επώνυμους που αναζητούν εσωτερική ηρεμία και μυστηριακή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες του νησιού έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές στιγμές επιλέγοντας θαλάσσιες δραστηριότητες, πεζοπορίες σε γραφικά σοκάκια, εκδρομές στο νησί ή στα κοντινά νησάκια, περιηγήσεις -επιβάλλεται η επίσκεψη σε κάποιο από τα επιβλητικά μοναστήρια του νησιού-, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όσοι θέλουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του νησιού, μπορούν να έχουν ως βάση τους κάποια από τις έξι ανεξάρτητες κατοικίες του Onar Patmos. Το κατάλυμα αποτελεί μία μικρογραφία παραδοσιακής νησιωτικής γειτονιάς με στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής, κοντά στο γραφικό ψαροχώρι του Γροίκου και τον βράχο της Καλικατσούς.

Liodendra

Πελοπόννησος

Για αρκετά χρόνια, η Πελοπόννησος βρισκόταν πιο χαμηλά στις λίστες επιλογών των ταξιδιωτών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όμως, η Covid-19 και οι επακόλουθοι περιορισμοί στα ταξίδια συνέβαλαν στην άνοδο της δημοφιλίας της. Όχι άδικα, καθώς συνδυάζει βουνό με παραλίες που φημίζονται για τα διαυγή, κρυστάλλινα νερά τους, ενώ διαθέτει γραφικά ψαροχώρια αλλά και πλούσια ιστορία.

Η Καρδαμύλη αποτελεί έναν προορισμό που ξεχωρίζει και προσελκύει ακόμα και το διεθνές ενδιαφέρον χάρη στον Βρετανό συγγραφέα Patrick Leigh Fermor (1915 – 2011), ο οποίος έχει συνδεθεί με την περιοχή. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό κάτω από τις πλαγιές του Ταΰγετου, με θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και σε απόσταση 38 χλμ από την Καλαμάτα, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο. Κατοικίες που μοιάζουν με πύργους, σοκάκια από πέτρα, ταβερνάκια που θυμίζουν παλιά Ελλάδα, καθώς κι ένα μικρό λιμάνι ιδανικό για βόλτες, συνθέτουν ένα σκηνικό για μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές.

Όσοι αναζητούν μια εμπειρία διαμονής που συνδυάζει την ιστορία με το καλλιτεχνικό στοιχείο, μπορούν να επιλέξουν την πετρόκτιστη Οικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη. Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική επιλογή διαμονής στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες που θέλουν να άμεση πρόσβαση στη θάλασσα στις καλοκαιρινές τους διακοπές, μπορούν να επιλέξουν το κατάλυμα Liodentra, το οποίο αποτελείται από δύο κατοικίες κι ένα studio. Όσοι θέλουν να απομακρυνθούν λίγο από το γραφικό χωριό, η Villa Nupadi, σε απόσταση μόλις 4 χλμ και υψόμετρο 120 μ., προσφέρει απαράμιλλη θέα στη μεσσηνιακή θάλασσα και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στον -πλούσιο σε θαμνώδη βλάστηση- κήπο και την πισίνα.

Για όσους αναζητούν ακόμη τον καλοκαιρινό τους προορισμό, και επιδιώκουν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας σε εναλλακτικούς προορισμούς, η Ελλάδα είναι μία χώρα που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Πρεσβεύοντας την αυθεντική ελληνική φιλοξενία και προωθώντας την εναλλακτική πλευρά της χώρας μας, τα Aria Hotels, μέσα από τα καταλύματά τους, αναδεικνύουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική παράδοση και τον μοναδικό φυσικό πλούτο της Ελλάδας.