Skip to main content

TUI: Πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK

Ο Όμιλος Raiffeisen Touristik κατέχει ήδη το υπόλοιπο 75%, των μετοχών της αλυσίδας ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο τουριστικός όμιλος TUI συμφώνησε να πουλήσει στην Raiffeisen Touristik (RTG),το μερίδιο του 25% που κατείχε στην αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK, μετά από ένα σκάνδαλο διαρροής δεδομένων.

Ο Όμιλος Raiffeisen Touristik κατέχει ήδη το υπόλοιπο 75%, των μετοχών της αλυσίδας ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK. Σε αντάλλαγμα, η TUI θα αναλάβει τις μετοχές της RTK στο συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό γραφείο TUI Travel Star, στο οποίο και οι δύο όμιλοι κατείχαν προηγουμένως το 50%.

«Η συνεργασία της TUI  με την RTK θα συνεχιστεί υπό διαφορετικές συνθήκες, καθώς οι πελάτες της θα μπορούν να  συνεχίσουν να κάνουν ταξιδιωτικές κρατήσεις τους στα  γραφεία της RTK.

Η RTK, με έδρα το Μπουργκάουσεν της Βαυαρίας, εξυπηρετεί  3.300 ταξιδιωτικά γραφεία με τζίρο 2,7 δισ. ευρώ. Παλαιότερα συνεργαζόταν με  4.200 ταξιδιωτικά γραφεία ,με τζίρο 3,5 δισ. ευρώ.

Η RTK δεσμεύεται να χρησιμοποιεί στο μέλλον τα δεδομένα κρατήσεων της TUI μόνο σύμφωνα με τη σύμβαση. Επιπλέον, ο ταξιδιωτικός όμιλος θα λάβει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη μεταφορά δεδομένων από την RTK στον ανταγωνιστή FTI, κατά τη διάρκεια περαιτέρω διευκρινίσεων.

Η εφημερίδα Handelsblatt είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο ότι η RTK είχε διαβιβάσει δεδομένα πωλήσεων για κρατήσεις της TUI στην ανταγωνίστρια εταιρεία  FTI.

Η RTK παραδέχτηκε το σφάλμα λίγο αργότερα, αλλά υποστήριξε ότι δεν επηρεάστηκαν δεδομένα πελατών. Η TUI έκανε  πάντως λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της εμπιστοσύνης» και προχώρησε στην πώληση της RΤΚ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.