Skip to main content

TUI: Πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK

Ο Όμιλος Raiffeisen Touristik κατέχει ήδη το υπόλοιπο 75%, των μετοχών της αλυσίδας ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK.

Ο τουριστικός όμιλος TUI συμφώνησε να πουλήσει στην Raiffeisen Touristik (RTG),το μερίδιο του 25% που κατείχε στην αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK, μετά από ένα σκάνδαλο διαρροής δεδομένων.

Ο Όμιλος Raiffeisen Touristik κατέχει ήδη το υπόλοιπο 75%, των μετοχών της αλυσίδας ταξιδιωτικών πρακτορείων RTK. Σε αντάλλαγμα, η TUI θα αναλάβει τις μετοχές της RTK στο συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό γραφείο TUI Travel Star, στο οποίο και οι δύο όμιλοι κατείχαν προηγουμένως το 50%.

«Η συνεργασία της TUI  με την RTK θα συνεχιστεί υπό διαφορετικές συνθήκες, καθώς οι πελάτες της θα μπορούν να  συνεχίσουν να κάνουν ταξιδιωτικές κρατήσεις τους στα  γραφεία της RTK.

Η RTK, με έδρα το Μπουργκάουσεν της Βαυαρίας, εξυπηρετεί  3.300 ταξιδιωτικά γραφεία με τζίρο 2,7 δισ. ευρώ. Παλαιότερα συνεργαζόταν με  4.200 ταξιδιωτικά γραφεία ,με τζίρο 3,5 δισ. ευρώ.

Η RTK δεσμεύεται να χρησιμοποιεί στο μέλλον τα δεδομένα κρατήσεων της TUI μόνο σύμφωνα με τη σύμβαση. Επιπλέον, ο ταξιδιωτικός όμιλος θα λάβει όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη μεταφορά δεδομένων από την RTK στον ανταγωνιστή FTI, κατά τη διάρκεια περαιτέρω διευκρινίσεων.

Η εφημερίδα Handelsblatt είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο ότι η RTK είχε διαβιβάσει δεδομένα πωλήσεων για κρατήσεις της TUI στην ανταγωνίστρια εταιρεία  FTI.

Η RTK παραδέχτηκε το σφάλμα λίγο αργότερα, αλλά υποστήριξε ότι δεν επηρεάστηκαν δεδομένα πελατών. Η TUI έκανε  πάντως λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της εμπιστοσύνης» και προχώρησε στην πώληση της RΤΚ.