Skip to main content

Στην ΕΝ.Α.PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών η MED

H MED συστάθηκε ως ανώνυμη εταιρεία το 1999  με αντικείμενο την παραγωγή και την εμπορία ειδών ρουχισμού, κυρίως μαγιό και εσωρούχων.

Στην ΕΝ.Α. PLUS του Χρηματιστηριου Αθηνών διαπραγματευονται πλέον η εταιρεια MED, με σύμβουλο την Optima Bank. H MED συστάθηκε ως ανώνυμη εταιρεία το 1999  με αντικείμενο την παραγωγή και την εμπορία ειδών ρουχισμού, κυρίως μαγιό και εσωρούχων. Ακολούθησε η ανάπτυξη ενός εκτενούς δικτύου καταστημάτων λιανικής και η δημιουργία του πλέον αναγνωρίσιμου σήματος μαγιό για την ελληνική επικράτεια. Πλέον τα προϊόντα της MED διατιθενται σε πολυάριθμους διεθνούς προορισμούς και κατοχυρώνουν τη θέση τους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές.

Οπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕD κ. Λεωνίδας Ζησιάδης κατα την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου,

«η παρουσία μας στον χώρο του Χρηματιστηρίου αποτελεί μια επιβράβευση της μακράς πορείας της εταιρείας αλλά και της δυναμικής της νέας διοίκησης που έφερε εις πέρας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτήν την πρόκληση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την εταιρεια, ακόμη πιο τολμηρό, πιο δυναμικό, πιο εξωστρεφές, με φιλόδοξους στόχους, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και κυρίως με όρεξη για δημιουργία. Από τη στιγμή που τοποθετήθηκα στη MED, αρχικά ως στρατηγικός επενδυτής τον Μάρτιο του ’21, ως βασικός μέτοχος τον Δεκέμβριο του ’22 και ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του ’23, θέσαμε με τους συνεργάτες μου πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία της εταιρείας. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας αποτελεί τον πυρήνα της MED και συνέβαλε καταλυτικά στη σημερινή επιτυχία. Η επιτυχία αυτή όμως συνοδεύεται και από ευθύνη απέναντι στους μετόχους και το επενδυτικό μας κοινό. Στον μέτοχο οφείλουμε να υποσχεθούμε, όχι μόνο την απόδοση, η απόδοση αργά ή γρήγορα θα έρθει και το ταμπλό θα μας επιβραβεύσει αλλά κυρίως τη συνέπεια στις υψηλές προδιαγραφές και στους υψηλούς στόχους». Να σημειωθεί ότι ο ομιλος της MED είναι καθετοποιημένος καθώς διατηρεί εσωτερικό τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων, ενώ παράλληλα διαθέτει ίδια μέσα παραγωγής, τόσο ιδιοκτησιακά όσο και λειτουργικά.

Aπο την πλευρά του ο Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών & Σχέσεων με Εκδότριες του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Νίκος Κοσκολέτος καλωσόρισε τη MED τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία γιορτάζει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ελληνική οικονομία, εστιάζοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του οικονομικού ιστού. Η Εναλλακτική Αγορά παρέχει ένα ευέλικτο και δυναμικό περιβάλλον για τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Η είσοδος της MED στην EN.A Plus αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για την εταιρεία να επιδείξει την αξία της και να αξιοποιήσει το θετικό αναπτυξιακό περιβάλλον. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η MED θα επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην EN.A Plus και ότι η εισαγωγή της θα της παράσχει υποστήριξη για να προχωρήσει περαιτέρω στην επιτυχημένη της πορεία».

Συμφωνα με τα στελεχη της η MED από παραδοσιακή, οικογενειακή επιχείρηση μετασχηματίστηκε σε έναν δομημένο, πολυεθνικό όμιλο με σαφές οργανόγραμμα και ιεραρχημένες λειτουργίες, με στόχο την περί;τέρπω ανάπτυξη της στην εγχώρια αγορα και το εξωτερικό.