Skip to main content

Lamda Malls: Μέσα στο 2024 η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

EUROKINISSI

Η εμπορική αξία των εμπορικών κέντρων της Lamda ανέρχεται σε 1 δις. ευρώ και η καθαρή αξία τους σε 600 εκατ. ευρώ (χωρίς τις υποχρεώσεις). 

Το 2024, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, σχεδιάζει η Lamda Development να προχωρήσει στην εισαγωγή της θυγατρικής της με τα εμπορικά κέντρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με όσα είπε στους μετόχους της εταιρείας, πριν λίγη ώρα κατά την ετήσια γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda τα συνολικά έσοδα από τις προ πωλήσεις στα οικιστικά του Ελληνικού είναι 1,2 δις. ευρώ και σήμερα από αυτά έχουν εισπραχθεί 274 εκατ., σύντομα θα φτάσουν τα 300 εκατ. και στο τέλος του έτους τα 700 εκατ. (μετρητά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς της εταιρείας).

Μαζί με τις υπόλοιπες προπωλήσεις (οικόπεδα, joint ventures) τα έσοδα εκτιμώνται σε 1,4 δις. ευρώ.

Στη Lamda Malls με τις συγχωνεύεις εταιρειών που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταφέρονται σταδιακά τα 6 εμπορικά κέντρα της εταιρείας (τα 4 υφιστάμενα, The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Golden Hall και Designer Outlet και τα δύο υπό κατασκευή στο Ελληνικό, το Vouliagmenis Mall και το Riviera Galleria).

Σήμερα η εμπορική αξία των εμπορικών κέντρων της Lamda ανέρχεται σε 1 δις. ευρώ και η καθαρή αξία τους σε 600 εκατ. ευρώ (χωρίς τις υποχρεώσεις).

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου η Lamda χωρίζοντας τις δραστηριότητές της θα έχει πιο ξεκάθαρη μορφή. Η Lamda Malls θα προσδοκά σημαντικές υπεραξίες καθώς τα δύο εμπορικά κέντρα στο Ελληνικό είναι υπό κατασκευή, ενώ θα μπορεί να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους.

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) το Α’ Τρίμηνο 2023 αυξήθηκε 38% έναντι του 2022, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση που καταγράφηκε από το Β’ Εξάμηνο 2022 και έπειτα, λόγω της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Designer Outlet Athens κατέγραψε σημαντική αύξηση 42% έναντι του 2022.

Ο συνολικός αριθμών επισκεπτών στα Εμπορικά Κέντρα (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) αυξήθηκε 32% έναντι του 2022.