Skip to main content

Alpha Bank: Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο – Στόχος επιτόκιο κάτω του 7%

EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η τράπεζα έχει στόχο να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από την έκδοση του νέου τίτλου τύπου 6NC5

Ισχυρή η ζήτηση για το νέο ομόλογο της Alpha Bank. Οι προσφορές στις 12:00 έχουν υπερβεί το 1 δισ. ευρώ και στόχος της τράπεζας είναι πλέον να διασφαλίσει ένα επιτόκιο κάτω του 7%, έναντι αρχικού guidance για 7,25%. Η εξέλιξη είναι ενδεικτική της δυναμικής και της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.

Η τράπεζα έδωσε σε Goldman Sachs, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe, Nomura και UBS  και προχώρησαν σε έκδοση senior prefered εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν ακόμη και σήμερα επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από την έκδοση του νέου τίτλου τύπου 6NC5, και ο οποίος θα είναι εξαετούς διάρκειας με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των 5 ετών.

Η έκδοση γίνεται στα πλαίσια της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL), ενώ στόχος της Alpha Bank μέσω της έκδοσης είναι και η στηρίξη της ρευστότητας.

Η έκδοση είναι απολύτως συμβατή με το νέο business plan που παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες στο πλαίσιο του Investor Day.

Η τράπεζα σχεδιάζει την καινούρια έξξοδο στις αγορές ενώ αναμένεται πως θα ακολουθήσουν και οι λοιπές συστημικές τράπεζες κάποιες πιθανόν την άλλη εβδομάδα.