Skip to main content

Grivalia Hospitality: Ανοίγει τις πύλες του τον Αύγουστο το One & Only Aesthesis (πρώην Αστέρια Γλυφάδας)

Πρόκειται για επένδυση 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Χρυσικό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Σε δοκιμαστική και στη συνέχεια σε κανονική λειτουργία θέτει τους επόμενους μήνες η Grivalia Hospitality (GH) το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, One&Only Aesthesis (πρώην Αστέρια Γλυφάδας) στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, καθώς και το Avant Mar στην Πάρο.

Η Grivalia Hospitality με μετόχους την Fairfax Financial Holdings – FFH (40,6%) την Eurolife (44,5%) την Eurobank (9,1%) και την Grivalia Management (5,7%) έχει υπό κατασκευή πολυτελές «κάμπινγκ» στη Βούλα (ένα νέο τουριστικό προϊόν) και βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης δύο ακόμα σημαντικών επενδύσεων συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο και την Μεγαλόνησο (Πεταλιοί Ευβοίας).

Σε ενημέρωση του Τύπου χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εισαγωγής της εταιρείας σε ελληνικό ή ξένο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι είναι κάτι που τα στελέχη και οι μέτοχοι το εξετάζουν, χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικό, το εμβληματικό One&Only Aesthesis θα ανοίξει δοκιμαστικά τον Αύγουστο προκειμένου να υπάρξει βεβαιότητα ότι όλα λειτουργούν άψογα και στη συνέχεια τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να δέχεται τους επισκέπτες του.

Θα πρόκειται, είπε, για το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Το υπερπολυτελές θέρετρο θα περιλαμβάνει 128 κλειδιά (σουίτες, βίλες και δωμάτια) και θα απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Ενδεικτικό είναι το κόστος ανά κλειδί που έχει διαμορφωθεί σε 1,2 εκατ. ευρώ. «Ξεκινήσαμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της GH, «με προϋπολογισμό κατασκευής 80 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην πορεία αποφασίσαμε ότι στο συγκεκριμένο έργο θα κάνουμε ότι πιο ποιοτικό υπάρχει και έτσι τελικά το κόστος κατασκευής διαμορφώθηκε στα 170 εκατ. ευρώ».

Η συνολική επένδυση όπως προαναφέραμε είναι ύψους 300 εκατ. (αγορά του ακινήτου, κατασκευή και χρηματοοικονομικό κόστος).

Η δεύτερη τουριστική ανάπτυξη που τίθεται σε λειτουργία από την GH(δοκιμαστικά τον Ιούνιο και κανονικά τον Ιούλιο βρίσκεται στην Πάρο (στην άκρη της Νάουσας). Είναι πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 38 δωματίων, επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Φεβρουάριο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το project Voula της GH, επένδυση συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πολυτελές κλαμπ στη περιοχή της Βούλας (Αθηναϊκή Ριβιέρα) με κατασκευές που προσομοιάζουν με σκηνές κάμπινγκ, beach club, kids – club, members club, 8 γήπεδα τένις, 2 μίνι γήπεδα, spa, γυμναστήριο κ.α. το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί 70 με 80 άτομα.

To project Blue στη Μύκονο

Η GH έπειτα από την γνωστή παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επανασχεδίασε την επένδυσή της στη Μύκονο (Καλό Λιβάδι) ύψους 120 εκατ.  ευρώ (από 80 εκατ. αρχικά) η οποία θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια και 20 βίλες. Το project Blue όπως το ονομάζει θα είναι επίσης ένα υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο που δεν θα υπάρχει όμοιό του στο νησί, ανάπτυξη που έχει ενταχθεί στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων. Δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του καθώς, μεταξύ άλλων, η εταιρεία αναμένει να προχωρήσει ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός στις Κυκλάδες.

Το Six Senses στην Εύβοια

Σε φάση ωρίμανσης βρίσκεται και η επένδυση της GH στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου (Πεταλιοί Ευβοίας) συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ. Το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα, Six Senses Megalonisos, θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 550.000 τ.μ., θα περιλαμβάνει 75 βίλες και 20 branded κατοικίες, εστιατόρια, χώρους ευεξίας και εκγύμνασης, beach club κ.α. και θα είναι ενεργειακά πλήρως αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Σε συζητήσεις με αμερικανικό όμιλο

Η GH, όπως επανέλαβε χθες ο κ. Χρυσικός, επικεντρώνεται πλέον στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασίσει να πουλήσει την επένδυσή της υπό την ονομασία Pearl Island (ιδιωτικό νησί στον Παναμά). Βρίσκεται σε συζητήσεις και έχει συνάψει προκαταρτική συμφωνία με αμερικάνικο ξενοδοχειακό όμιλο που ενδιαφέρεται να αγοράσει την πρώτη φάση της ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει για το Pearl Island 35 εκατ. ευρώ καθώς έχει ολοκληρώσει όλες τις βασικές υποδομές στο νησί.

Η Grivalia Hospitality διαθέτει επίσης στο χαρτοφυλάκιό της (σε λειτουργία) το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και το

ON Residence, boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με την TOR Hotel Group).