Skip to main content

Ελλάκτωρ: Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την πώληση της Άκτωρ

Intime News

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα που παραμένει είναι η έγκριση της αγοραπωλησίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία αναμένεται εντός των επομένων 2 – 3 μηνών.

Εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια τυχόν απαιτηθεί για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της πώλησης της Άκτωρ στην Intrakat, έδωσε πριν λίγη ώρα η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, που συνεδρίασε εκτάκτως μέσω διαδικτύου.

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα που παραμένει είναι η έγκριση της αγοραπωλησίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία αναμένεται εντός των επομένων 2 – 3 μηνών.

Από την πώληση της Άκτωρ, η Ελλάκτωρ θα εισπράξει το συνολικό ποσό των 214 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 100 εκατ. θα εισπραχθεί με την ολοκλήρωσή της, ενώ τα υπόλοιπα 114 εκατ. θα καταβληθούν εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε εξασφάλιση της αποπληρωμής του ποσού των 114 εκατ. ευρώ κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα υπογραφεί από τις δύο πλευρές σύμβαση ενεχύρου μετοχών της Άκτωρ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 50% του συνολικώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Βάσει της συμφωνίας Ελλάκτωρ – Intrakat η σύμβαση αγοραπωλησίας υπόκειται σε υπαναχώρηση σε περίπτωση που η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει εκδώσει την απόφασή της μέχρι την 31.03.2024, εκτός και αν τα δύο μέρη συμφωνήσουν να την παρατείνουν, ή δεν χορηγήσει την έγκρισή της, ή την χορηγήσει υπό όρους μη αποδεκτούς από την Intrakat. Στην περίπτωση αυτή η Ελλάκτωρ δικαιούται αποζημίωσης ίσης με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.