Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Σε ηλικία 75 ετών- Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Ο σπουδαίος επιχειρηματίας έδινε τη μάχη με τον καρκίνο.

Είχε γεννηθεί στην Καστέλλα του Πειραιά το 1948 και φοίτησε στο Ράλλειο και την Ιωνίδειο Σχολή. Από το 1971 ήταν διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη, που ίδρυσε, ειδικευόταν στην επένδυση – ανάπτυξη και μακροχρόνια εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων στα κέντρα των σημαντικότερων ελληνικών πόλεων, με επίκεντρο την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων και στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας.

Διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ICSC (International Council of Shopping Centers) που βραβεύει ετήσια τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Ήταν μέλος του Advisory Committee του ICSC Europe και πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής του ICSC. Προέδρευσε επίσης του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) και ήταν μέλος του ULI (Urban Land Institute).

Ήταν Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεοδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη, που στεγάζεται σε χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του σταθμού Μετρό «Βικτώρια», όπου εκτίθενται 120 ιστορικά αυτοκίνητα εναλλασόμενα, από τριπλάσια σε αριθμό συλλογή.

Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α) – SISA: «Καλό ταξίδι πρόεδρε»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α.) έγραψε: «Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιωνης δεν είναι πια κοντά μας. Ο κ. Χαραγκιωνης ήταν φίλος του Συλλόγου μας και νικητής του 1ου Ραλλυ 24 Ώρες Ελλάδα το 1998. Καλό ταξίδι πρόεδρε».