Skip to main content

Πόλος έλξης για ξενοδοχειακές επενδύσεις η Χαλκιδική

Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων αλυσίδων, που κάνουν φέτος την εμφάνισή τους.

Αυξάνονται συνεχώς οι αφίξεις διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων στη Χαλκιδική, που αναλαμβάνουν το management υφιστάμενων μονάδων, όπως και οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις από ελληνικά ή ξένα κεφάλαια. Στις 26 Απριλίου ανοίγει τις πύλες του το πολυτελές (πεντάστερο) adults only θέρετρο «Domes Noruz Kassandra», το νέο μέλος της Domes Noruz στη Χανιώτη (στη χερσόνησο της Κασσάνδρας). Πρόκειται για το πρώην «Margo Bay» της Grecotel, που λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για ενήλικες και υπόσχεται ότι αποτελεί την ιδανική βάση για εξερεύνηση των θρυλικών clubs της Χαλκιδικής. Αποτελείται από 182 δωμάτια και σουίτες.

Την Πρωτομαγιά ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά το νέο πεντάστερο resort «Ajul Luxury Hotel & Spa Resort» στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, επίσης στην Κασσάνδρα, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η Zeus International, που διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στη Χαλκιδική μετά την περσινή ανάληψη της διαχείρισης του πολυτελούς resort «AMMOA» του ομίλου Μεντεκίδη στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας. Το συγκρότημα διαθέτει 171 δωμάτια και σουίτες. Η Zeus International φέρεται να συζητά επίσης την ανάληψη της διαχείρισης ακόμη ενός ξενοδοχείου στην περιοχή της Νέας Φώκαιας Κασσάνδρας, ενώ νέα ξενοδοχειακή μονάδα 100 δωματίων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι στην περιοχή της Γερακινής. Επίσης, μονάδα 100 δωματίων βρίσκεται στα σκαριά στην παραλία Αζάπικο, στον Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε γνωστό πως ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόεδρος του ομίλου Sani/Ikos, Σταύρος Ανδρεάδης, απέκτησε έκταση 100 στρεμμάτων στο νησάκι Διάπορος, απέναντι από τη Βουρβουρού, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου σκοπεύει να υλοποιήσει επένδυση πολυτελείας, αλλά ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, ενώ η Goldman Sachs έχει στα σκαριά επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 100 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση – αναβάθμιση τριών ξενοδοχειακών μονάδων της G-Hotels, που έχει εξαγοράσει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής: του τετράστερου «Pallini Beach», του επίσης τετράστερου «Athos Palace» και του πεντάστερου «Theophano Imperial Palace».