Skip to main content

PCA: Επέκταση σε Ουγγαρία και Κουβέιτ – Εγκαινιάστηκε νέο showroom στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Επενδύσεις συνολικού ύψους 5 εκατ.ευρώ ολοκλήρωσε η εταιρεία PCA, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό συστημάτων για γυάλινες εφαρμογές και έθεσε σε λειτουργία το νέο της showroom, δίπλα στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω επενδυτικό πρόγραμμα των 5 εκατ.ευρώ αφορούσε στη δημιουργια του νέου showroom και στην εισαγωγή στο portfolio της PCA, η οποία ανήκει στον όμιλο Pap Group (επεξεργασία γυαλιού) τεσσάρων brands υψηλών προδιαγραφών: της Sparke, που αφορά στο χώρο των ειδών υγιεινής, της Premium, που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο κομμάτι του interior design, της Minimal στα κουφώματα και της Terrace στη δημιουργία του αίθριου.

Η PCA ιδρύθηκε το 2008, εξάγει το 75% των προϊόντων της στο εξωτερικό, ενώ το Μάϊο θα αποκτήσει το πρώτο της υποκατάστημα, μέσω franchising, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία. Πρόκειται για ένα showroom, 250 τμ που θα λειτουργήσει στη Βουδαπέστη.  Την ίδια ώρα,  τρέχει και η νεόκοπη PCA Kuwait, μέσω joint venture, με τοπικό συνεργάτη. Η επιλογή της χώρας έγινε καθώς η Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τόσο στο Koυβέιτ, όσο και ευρύτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Είναι κρίσιμο να αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου στις νέες εξελίξεις, ειδικά όταν είσαι νέος επιχειρηματίας και ξεκινάς μια επιχείρηση σχεδόν από το μηδέν. Η απόφαση, που αποτέλεσε, τελικά, μονόδρομο, για εξωστρέφεια, ήταν το ασφαλές εφαλτήριο της PCA για να αναπτυχθεί, να προχωρήσει σε επενδύσεις, να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της με νέα brands» τόνισε ο CEO και δημιουργός της εταιρείας, Σάββας Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου showroom της εταιρείας.

Εξαγωγές στις πέντε ηπείρους

Σήμερα η PCA, εξάγει στις πέντε ηπείρους, από τον Καναδά μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και δεν σταματά να προχωρά σε συνεργασίες τοποθετώντας την στη διεθνή, επιχειρηματική, κοινότητα.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, που ακολούθησε πάρτι για τα 15 χρόνια της PCA, παρευρέθηκε πλήθος επισήμων αλλά και συνεργατών της εταιρείας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Θόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης ΝΔ , Κωνσταντίνος Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Διαμαντίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Αναστάσιος Πολυζωΐδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης  και ο Πάνος Καραντασιάδης, General Manager της PCA.