Skip to main content

Ρόδος: Σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη αναζητούν εργαζομένους οι τουριστικοί επιχειρηματίες

Στις 11 Μαρτίου αναμένονται οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ, σε μια σεζόν που προδιαγράφεται καλύτερη και από την περσινή.

Η έλλειψη εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού αποτελεί βασικό πρόβλημα για τους επιχειρηματίες στη Ρόδο, όπου από τις 11 Μαρτίου αναμένονται οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ, σε μια σεζόν που προδιαγράφεται καλύτερη και από την περσινή η οποία ήταν η καλύτερη στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζο, «υπολογίζεται ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες και στις τουριστικές επιχειρήσεις από 3.500 έως 5.000 εργαζομένων».

Προσθέτει δε ότι γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης προσωπικού κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα και ήδη το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και με τη συνδρομή Εργατικών Κέντρων της Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης.

Για τον λόγο αυτό, αντιπροσωπεία και των δύο φορέων θα δώσει «το παρών» σε ημερίδα που διοργανώνεται σήμερα στις Σέρρες, ώστε να ενημερωθεί το εργατικό δυναμικό των παραπάνω περιοχών για τη νέα τοπική συλλογική σύμβαση και να έρθουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν στη Ρόδο. Ανάλογη ημερίδα θα γίνει και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο.

Ο κ. Εγγλέζος, υπογράμμισε ότι «η ευρύτερη περιοχή των Σερρών είναι η κύρια πηγή εργαζομένων για τα ξενοδοχεία της Ρόδου και μάλιστα προ πανδημίας ο αριθμός των Σερραίων που απασχολούνταν στα ξενοδοχεία μας είχε φτάσει και τους 4.000».

«Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις επαναπρόσληψης από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων έχει κάνει αίτηση επαναπρόσληψης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και πάλι πρόβλημα με τη στελέχωση των ξενοδοχείων αλλά και των εποχικών επιχειρήσεων» σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ