Skip to main content

Μακεδονικό Σήμα: 250 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πιστοποίησης

Η πιστοποίηση με το Μακεδονικό Σήμα γίνεται δωρεάν για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ.

Εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η απόδοση του Μακεδονικού Σήματος «Μ MACEDONIA THE GREAT» στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρις στιγμής είναι 250, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του σήματος στο Money Show Θεσσαλονίκης.

Οι 100 από τις εν λόγω 250 επιχειρήσεις έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στόχος του ΣΕΒΕ είναι η απόκτηση του σήματος από 500 επιχειρήσεις, προκειμένου να προστατευτούν στις διεθνείς αγορές τα Brands και οι εταιρικές επωνυμίες με τον όρο Μακεδονία, μακεδονικό κ.ο.κ. ενάντια στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Διαμαντίδης από το βήμα της εκδήλωσης, ορισμένοι Έλληνες παραγωγοί φοβούνται να κάνουν χρήση των όρων αυτών «για να μην μπλέξουν» και εάν δεν δημιουργούνταν το Μακεδονικό Σήμα, τότε σε ορίζοντα πέντε ή δέκα ετών θα υπήρχε κίνδυνος να χαθεί η χρήση του από τα αυθεντικά μακεδονικά προϊόντα και επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε, επίσης από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Διαμαντίδης στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις εντός και εκτός συνόρων για την παρουσίαση του σήματος μεταξύ των οποίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 20 Φεβρουαρίου.

Για τη διαδικασία πιστοποίησης, τα νομικά θέματα και τη σημασία του Μακεδονικού Σήματος μίλησαν ο project manager Παντελής Μάνης, ο Δρ. Νομικής Ευστάθιος Κουτσοχήνας και ο επιστημονικός Συνεργάτης της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., Μπάμπης Φιλαδαρλής.

Η πιστοποίηση με το Μακεδονικό Σήμα γίνεται δωρεάν για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ.