Skip to main content

Intracom Properties: Στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο αξίας 200 εκατ. ευρώ

Η καθαρή θέση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Intracom Properties όπως προσδιορίστηκε από την Έκθεση Αποτίμησης, ανέρχεται σε 55,6 εκατ. ευρώ.  

Σε χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 200 εκατ. στοχεύει η νεοσυσταθείσα από την Intracom Συμμετοχών εταιρεία, Intracom Properties, εκκινώντας με ακίνητα που εκτιμήθηκαν στα 63,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intracom Συμμετοχών, με θέμα την απόσχιση του κλάδου real estate, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Δημήτριος Κλώνης, σκοπός της Intracom Properties δεν είναι μόνον η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου, αλλά και η αγορά  ακινήτων ή και η συνεργασία με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε μελλοντικά η νεοσυσταθείσα εταιρεία να κάνει αίτημα μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) κάτι που θα οδηγήσει και στην εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Με βάση το καταστατικό της η νέα εταιρεία, 100% θυγατρική της Intracom Συμμετοχών, δύναται να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα του real estate, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς, διαχείρισης, πώλησης, ανταλλαγής, εκμίσθωσης και μίσθωσης ακινήτων πάσης φύσεως στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της ανάπτυξης ακινήτων, εμπορικής, οικιστικής ή τουριστικής χρήσης σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα οικόπεδα, της εκτέλεσης ή και εποπτείας οικοδομικών εργασιών σε ιδιόκτητα ή ξένα οικόπεδα.

Επίσης σκοπός της είναι η συμμετοχή σε επιχειρήσεις που έχουν τον ίδιο ή συναφείς σκοπούς, η συμμετοχή σε ΑΕΕΑΠ, Εταιρείες Επενδύσεων – Χαρτοφυλακίου και Εταιρείες Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Η καθαρή θέση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Intracom Properties όπως προσδιορίστηκε από την Έκθεση Αποτίμησης, ανέρχεται σε 55,6 εκατ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα σε αξία ακίνητα (44,1 εκατ.) που έχουν μεταβιβαστεί στην Intracom Properties βρίσκονται στην Παιανία και φιλοξενούν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου. Το χαρτοφυλάκιό της συμπληρώνουν ακίνητα στο Μαρούσι (εύλογης αξίας 3,6 εκατ.) στις οδούς Αδρανείου και Παπαδά στην περιοχή των Ελληνορώσων (13,9 εκατ.) και ένα αυτοτελές βιομηχανικό κτήριο στην Ξάνθη, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής για τα ακίνητα τοποθετήθηκε ο Σωτήρης Μπακαγιάννης, στέλεχος της Intradevelopment, εταιρεία η οποία μέχρι τώρα είχε το ρόλο του επενδυτικού βραχίονα της Intracom στην ανάπτυξη ακινήτων. Δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο νέος ρόλος της Intradevelopment στην οποία ανήκει και το 34% της εισηγμένης Κέκροψ.

Σημειώνεται ότι ο τομέας των ακινήτων δεν είναι ο μοναδικός που θα δώσει έμφαση η νέα Intracom Συμμετοχών. Όπως έχει πει πρόσφατα ο πρόεδρος του Ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης, η Intracom διαθέτει τη δυνατότητα να επενδύσει περί τα 500 εκατ. ευρώ (διαθέσιμα 200 εκατ. συν τη δυνατότητα μόχλευσης) και θα επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αγορές με σημαντικές αποδόσεις.