Skip to main content

Cosmote 5G: Πάνω από 80% η κάλυψη σε όλη την Ελλάδα

Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες 37 πόλεις σε όλη την Ελλάδα έχουν 5G κάλυψη μεγαλύτερη από 90%.

Ξεπερνά πλέον το 80% η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του Cosmote 5G, του μεγαλύτερου 5G δικτύου της χώρας, με την Cosmote να πετυχαίνει, και με το παραπάνω όπως τονίζει, τον φιλόδοξο στόχο που είχε θέσει για το 2022.

H πληθυσμιακή 5G κάλυψη έχει ξεπεράσει το 90% σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες 37 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει φθάσει στο 97% και 90%, αντίστοιχα, ενώ η 5G κάλυψη ξεπερνά το 90% και σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μέγαρα και Σαλαμίνα. Ομοίως, στη βόρεια Ελλάδα, σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Κομοτηνή. Στην κεντρική Ελλάδα, σε Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα. Στην Πελοπόννησο, σε Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Πάτρα, Πύργο, Σπάρτη και Τρίπολη. Στη δυτική Ελλάδα, σε Αγρίνιο, Αίγιο, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Μεσολόγγι και Πρέβεζα. Στα Επτάνησα, σε Αργοστόλι, Ζάκυνθο και Λευκάδα. Στην Κρήτη, σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Τέλος, πάνω από 90% κάλυψη έχει η Ερμούπολη Σύρου, η Ρόδος και η Σάμος.

«Η υπερ-επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει για την κάλυψη του Cosmote 5G μέχρι το τέλος του 2022 έγινε πραγματικότητα χάρη στην εντατική δουλειά των τεχνικών μας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κάτοικοι, επιχειρηματίες, αλλά και επισκέπτες σε όλη τη χώρα απολαμβάνουν σήμερα τις απεριόριστες δυνατότητες του Cosmote 5G. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την επέκταση του 5G δικτύου, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στα νησιά μας» αναφέρει σχετικά ο Executive Director Network Development & Operations, Γιώργος Τσώνης.

Για το 2023, στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του Cosmote 5G σε 90%.

Κορυφαίες διακρίσεις για το δίκτυο Cosmote

Το 2022, για μία ακόμη χρονιά, το δίκτυο κινητής της Cosmote βραβεύτηκε για την ταχύτητα και την ποιότητα των υπηρεσιών του. Σύμφωνα με το Speedtest® της Ookla[1]®, η Cosmote διακρίθηκε ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 6η συνεχόμενη χρονιά με τους συνδρομητές να απολαμβάνουν κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες download από εκείνες των ανταγωνιστικών παρόχων κινητής. Αντίστοιχα, έλαβε την πιστοποίηση «Best in Test» από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων umlaut, πλέον τμήμα της Accenture, για 8η συνεχόμενη φορά, για τις υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής.

Ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες-υποδομές στη χώρα

Σύμφωνα με την Cosmote, το Cosmote Gigaspeed Network διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το Cosmote Gigaspeed Network ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα €3 δισ. μέχρι το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.

[1] Βάσει της ανάλυσης των δεδομένων Speedtest Intelligence® της Ookla® για το 2017 -2022. Τα εμπορικά σήματα Ookla χρησιμοποιούνται υπό άδεια και ανατυπώνονται με άδεια.