Skip to main content

Εγκρίθηκε το υδατοδρόμιο Κύμης

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η λήψη αδειών υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο και Αλιβέρι. 

Το υδατοδρόμιο της Κύμης αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά πέντε υδατοδρόμια στην Εύβοια που παίρνουν το πράσινο φως της αδειοδότησης, καθώς ανακοινώθηκε η Άδεια Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Κύμης  με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών.

H άδεια ίδρυσης θα ανήκει στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ (ΟΛΝΕ) τον οποίο είχε ορίσει με διαγωνιστική διαδικασία ως Ανάδοχο για την κατασκευή και λειτουργία  του Υδατοδρομίου στην Υδατοδρόμια Ευβοίας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η λήψη αδειών υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο και Αλιβέρι.

«Πάντα σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τον ΟΛΝΕ, η Hellenic Seaplanes εισάγει της Εύβοια στο δίκτυο υδατοδρομίων της, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό της τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων Βόλου, Καλαμάτας Πάτρα, Τήνου, Σκοπέλου και Κυλλήνης ενώ σύντομα έγκριση υδατοδρομίου αποκτά, η Πάτμος, ο Άλιμος, η Χίος, η Σκύρος, τα Ψαρά, οι Οινούσσες, η Σητεία και η Αμφιλοχία. Παράλληλα ως επενδυτική εταιρεία, αναλαμβάνει την κατασκευή των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων υδατοδρομίων, τη διαχείριση και την πλήρη λειτουργία τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το σχέδιο πτήσεων από και προς την Εύβοια

Στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων του υδατοδρομίου της Κύμης αλλά και των υπολοίπων υποδομών στην Εύβοια, το σχέδιο πτήσεων της Hellenic Seaplanes προβλέπει τη δημιουργία δρομολογίων που θα εξυπηρετούν σε πρώτη φάση τη διασύνδεση του υδατοδρομίου Βόλου με αυτά του νησιού και των Σποράδων, Σκύρου και αργότερα τις πτήσεις από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προς την Αττική και των πλησιέστερων υδατοδρομίων στις Κυκλάδες.